• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Cuketové pečenáče
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové pečenáče

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové pečenáče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      lžička sůl
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • strouhanka
    • 3
      dl rostlinný olej na obalení
  • Nálev
    • 1750
      dl voda
    • 1
      ks deko nakladač
    • 4
      ks kopr

Postup přípravy receptu

1
Cuketu oloupeme, nastrouháme na nudličky a promícháme se solí. Necháme hodinku odležet a vymačkáme přebytečnou vodu.
2
Přidáme strouhaný sýr, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, solamyl, mouku a nadrobno nakrájenou cibuli.
3
Propracujeme, tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme asi 8-10 minut. Necháme vychladnout.
4
Vodu svaříme s octem, vsypeme DEKO a 5 minut povaříme
5
Pečenáče dáme do zavařovacích lahví, proložíme koprem a zalejeme vlažným nálevem.
6
Uzavřeme a necháme asi 5 dní odležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 08:42

    Vůbec nám nechutnalo,prostě se rozpadaly i chuťově nebyly dobré.Proto ani neznámkuji. :-(

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 10:50

    Já jsem něco podobného dělala a rozhodně se mi to nerospadalo.Taky asi nestihlo,myslím,že to jistí vajíčka a škrob.Taky bych možná malinko přidala strouhanky.Je to docela piplačka,ale opravdu vynikající!!!Ne rozhodně fuj! Dávám za 1 vidím,že nikdo neznámkoval,ani ti,co jim to chutnalo a teď je navíc cuketové období,věřím,že nové kuchařinky vyzkoušejí.

  • vadane | 30. 10. 2006 08:09

    zkoušela jsem pečenáče,ale jsem zklamaná.Vůbec to není dobré.V nálevu se rozpadají a chu'tově,je to slané,ostré ,prostě fuj:

  • Tereza Jarčušková | 7. 3. 2006 10:19

    Margitka, Marsí Vám už odpovedala, presne tak je to u nás, zmiznú hneď. Držte to v chlade. Ak to nezjete hneď, vydrží vám to zopár dní v chladničke.

  • Margita | 1. 3. 2006 13:59

    Marsí ďakujem pekne, určite to odskúšam ako takú "baštu" /pochúťku/. Pretože pre mňa je to novinka a samotné cukety veľmi obľubujem.

  • Marsí | 1. 3. 2006 13:38

    Margito....ano je dobré to mít v chladničce, ale jak dlouho to nevím, protože když uběhnou ty tři dny dny, po které to musí být naložené, tak to hned zmizne...my to máme jako mňamku...s chlebem nebo samostatné jídlo, výborné je to i jako chuťovka návštěvě apod.

  • Margita | 28. 2. 2006 14:45

    Slúži to ako príloha k niečomu, alebo samostatne s niečím? Koľko dní to vydrží? Musí sa to uchovávať v chladničke? Ďakujem.

  • Pavlína Svitáková | 27. 2. 2006 14:07

    Teda Terezko,tohle mám uloženo a vyzkouším,ač nemusím rybí pečenáče, tohle udělám.Udělám zároveň i rybí pečenáče pro muže, aby mi tyhle náhodou nesnědl.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 11:58

    Mňam!!!

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2006 11:16

    Ďakujem, tú vegetu nabudúce pridám, keď vravíte, že je to chutnejšie : )))

  • Marsí | 27. 2. 2006 11:06

    Ano paní Terezo, tohle jsou ty pečenáče z cuket, které také dělám, přidávám tam ještě trochu vegety, jsou pak chutnější a nakládám do stejného láku, jaký jsem zde uváděla v receptu na rybí pečenáče.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Svačina Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa DeKo Hladká mouka Kopr Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Sůl Tvrdý sýr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi

Gnocchi

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Tříbarevný tvarohový koláč

Tříbarevný tvarohový koláč

Mňam kuskus rychlovka

Mňam kuskus rychlovka

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Houbová pohanka - pohankový kuba

Houbová pohanka - pohankový kuba

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

55
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
22
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

Prestižní CarTec party ve Varech: Rozzáření Chladovi a »recyklovaná« Dragounová

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Cuketové pečenáče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact