• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketové pečenáče
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové pečenáče

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové pečenáče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa
    • 1
      lžička sůl
    • 150
      g tvrdý sýr
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • strouhanka
    • 3
      dl rostlinný olej na obalení
  • Nálev
    • 1750
      dl voda
    • 1
      ks deko nakladač
    • 4
      ks kopr

Postup přípravy receptu

1
Cuketu oloupeme, nastrouháme na nudličky a promícháme se solí. Necháme hodinku odležet a vymačkáme přebytečnou vodu.
2
Přidáme strouhaný sýr, vejce, prolisovaný česnek, strouhanku, solamyl, mouku a nadrobno nakrájenou cibuli.
3
Propracujeme, tvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance a smažíme asi 8-10 minut. Necháme vychladnout.
4
Vodu svaříme s octem, vsypeme DEKO a 5 minut povaříme
5
Pečenáče dáme do zavařovacích lahví, proložíme koprem a zalejeme vlažným nálevem.
6
Uzavřeme a necháme asi 5 dní odležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Cuketové matesy II.

Cuketové matesy II.

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 08:42

    Vůbec nám nechutnalo,prostě se rozpadaly i chuťově nebyly dobré.Proto ani neznámkuji. :-(

  • Jana Remková | 3. 8. 2008 10:50

    Já jsem něco podobného dělala a rozhodně se mi to nerospadalo.Taky asi nestihlo,myslím,že to jistí vajíčka a škrob.Taky bych možná malinko přidala strouhanky.Je to docela piplačka,ale opravdu vynikající!!!Ne rozhodně fuj! Dávám za 1 vidím,že nikdo neznámkoval,ani ti,co jim to chutnalo a teď je navíc cuketové období,věřím,že nové kuchařinky vyzkoušejí.

  • vadane | 30. 10. 2006 08:09

    zkoušela jsem pečenáče,ale jsem zklamaná.Vůbec to není dobré.V nálevu se rozpadají a chu'tově,je to slané,ostré ,prostě fuj:

  • Tereza Jarčušková | 7. 3. 2006 10:19

    Margitka, Marsí Vám už odpovedala, presne tak je to u nás, zmiznú hneď. Držte to v chlade. Ak to nezjete hneď, vydrží vám to zopár dní v chladničke.

  • Margita | 1. 3. 2006 13:59

    Marsí ďakujem pekne, určite to odskúšam ako takú "baštu" /pochúťku/. Pretože pre mňa je to novinka a samotné cukety veľmi obľubujem.

  • Marsí | 1. 3. 2006 13:38

    Margito....ano je dobré to mít v chladničce, ale jak dlouho to nevím, protože když uběhnou ty tři dny dny, po které to musí být naložené, tak to hned zmizne...my to máme jako mňamku...s chlebem nebo samostatné jídlo, výborné je to i jako chuťovka návštěvě apod.

  • Margita | 28. 2. 2006 14:45

    Slúži to ako príloha k niečomu, alebo samostatne s niečím? Koľko dní to vydrží? Musí sa to uchovávať v chladničke? Ďakujem.

  • Pavlína Svitáková | 27. 2. 2006 14:07

    Teda Terezko,tohle mám uloženo a vyzkouším,ač nemusím rybí pečenáče, tohle udělám.Udělám zároveň i rybí pečenáče pro muže, aby mi tyhle náhodou nesnědl.

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 11:58

    Mňam!!!

  • Tereza Jarčušková | 27. 2. 2006 11:16

    Ďakujem, tú vegetu nabudúce pridám, keď vravíte, že je to chutnejšie : )))

  • Marsí | 27. 2. 2006 11:06

    Ano paní Terezo, tohle jsou ty pečenáče z cuket, které také dělám, přidávám tam ještě trochu vegety, jsou pak chutnější a nakládám do stejného láku, jaký jsem zde uváděla v receptu na rybí pečenáče.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Svačina Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa DeKo Hladká mouka Kopr Rostlinný olej Solamyl (bramborový škrob) Strouhanka Sůl Tvrdý sýr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Výborná kefírovka

Výborná kefírovka

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Jarní vývar s nudlemi a zeleninou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Vaječná pomazánka s Vysočinou

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

28
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
28
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Cuketové pečenáče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact