Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Milan
|12. 11. 2014 21:20
Super. Teď jsem to naložil a už bych to hned i sežral! Výborně trefená chuť, dobrá kombinace koření octa i cukru. Díky moc za recept, už se těším na zítra, až se na to vrhnu! :-)
Věra Štroblová
|2. 10. 2008 10:26
Těší mě, že chutná :-)))
Iveta Odvárková
|2. 10. 2008 08:38
Zkusila jsem a chutná nám to. Kolegyně v práci ochutnaly a hned chtěly recept. Autorce Věrce děkuji.
Zdeňka Svačinová
|8. 9. 2008 20:56
Jani,cuketa pustí tolik vody,že tekutiny bude dostatek.Mám to odzkoušeno.
Jana Remková
|7. 9. 2008 13:57
Vidím dobře?Deci octa,0,5 dcl oleje?Kilo cukety a píšete,že se to dá i zavařit.To bych moc ráda,ale není té tekutiny,ikdyž vím,že cuketa si své pustí,nějak málo na 4 sklenice 3 dcl?O žádné vodě tady není zmínka,tak,čím to zalliju?
Petule B.
|6. 9. 2008 15:49
Nechala jsem se zlákat komentáři, včera naložila poloviční várku a dnes ochutnávala. Není to vůbec špatné, ale žádný kulinářský zázrak se nekonal, ale to jen dle mojí chuti, proto rozhodně nehodnotím. Nicméně zajímavé využití cukety to určitě je.
Radka Křížová
|6. 9. 2008 10:19
tak jsem dělala včera z celé dávky,už se tam povaluje na dně mísy jen pár kousků a musím přiznat,že jsem to zdlábla skoro sama,moc mi to chutná...ocet a olej jsem dávala od oka a vůbec to nevadilo,dala jsem zbytky oschlých cuket,co už niko nechtěl a je to úžasné,asi si budu muset nějaké cukety koupt,všechny darované už jsou sež...
Ňulinka -
|3. 9. 2008 15:08
Musím taky pochválit.Sice jak jsem poprvé ochutnala,tak jsem se nějak zarazila,vůbec mě to neoslovilo.Říkala jsem si:Tak,cuketa v ...,ale jak se druhý den zaležela,tak teď pořád chodím ujídat.Dnes jsem matesy dala jako salát k pangáskovi a bramborám...i manžel chválil.Takže 1.
Jana Kutačová
|2. 9. 2008 05:19
Tak Jani,udělala jsem i z okurek,ale cukíny jsou lepší.Nám tento nálev doopravdy chutná,takže moc děkuji za recept:o)
Jana Pátková
|1. 9. 2008 19:37
Oldo, nechejte to odležet a klidně zapněte fantazii, meze se nekladou, dá se různě dochutit, nakonec z toho můžete mít salát - jako okurkový, mě to tak po 3 dnech chutnalo, ale doladila jsem si podle svého. A příště zkuste cokoliv z maličkého materiálku a po ochutnání uvidíte, řekl .......,já to také vždy vyzkouším a potom jedu naplno. A copak na špeku nebylo dobře ? Ahoj
Oldřich Gargulák
|1. 9. 2008 19:17
Ve skoku na špek jsem kanón, tolik kladných komentářů! Nejsem troškař, v poledne jsem začal s 1kg. Teď tu sedíme nad plnou mísou, žena mi občas zaťuká na hlavu - fakt to zní dutěji než obvykle. Co jsem čekal? Po Xté kontroluju, jestli jsem v receptu nepřehlídl nějakého herinka, ale to by jich muselo být tak 3kg! Vyhledávám sice nějaké objemové krmivo, ale toto si do korýtka nenandám. Vím, že chyba je v mé chuti, proto neznámkuji.
Jana Pátková
|1. 9. 2008 10:34
Pro Janu Kutačovou, tak jsem udělala matesy z okurky, je to také dobré, ale okurka mě nepustila tolik vody, jako cuketa, krájela jsem na špalíčky, možná by bylo lepší na kolečka nastrouhat,ale jinak jako salát podobné jako z cuket. Však zkuste z 1 okurky jako já, a pak můžete experimentovat. Zdravím Jana.
Jana Kutačová
|31. 8. 2008 10:15
Jani,to bude super,počkám...A pokud to bude dobré i s okurkami,myslím,že se to v naší rodině ujme a budu dělat častěji:o))
Jana Pátková
|30. 8. 2008 19:12
Jani, já myslím, že by to šlo i z okurek, pokud nechcete zkoušet, dejte mě 2 dny a já Vám to vyzkouším a potom řeknu - tady, zda to "funguje", ale myslím, že to bude podobné.Já vždy zkouším "mini várky" a po schválení jdu naplno.
Jana Kutačová
|30. 8. 2008 17:07
Měla jsem jen jednu cuketu,neměla ani kilo,ale vyzkoušela jsem a je to opravdu moc dobré,pikantní.Mám doma hromadu okurek,nedalo by se to připravit i z nich?Díky.o))
Jana Pátková
|29. 8. 2008 11:31
Je moc dobré, včera jsem dělala "mini várku" a dnes ochutnávání, vzhledem k tomu, že to lze podávat i "mlsným jazíčkům", dělám dnes velkou dávku a doporučuji, dávám 1 s pochvalou. Jana.
Jana Pátková
|29. 8. 2008 11:00
Tak jsem si udělala "mini várku" na zkoušku včera a dnes potvrzuji, je moc dobré a proto dnes dělám znovu a plnou várku. Jemné a chuťově dobré, nevážila jsem jen odhadovala při mini-várce,dá se dochutit - dle každého. Chutná i mým chlapům, co jsou na maso, jako příloha vynikající. Dávám 1 s pochvalou !
Lenka Z.
|22. 8. 2008 16:11
Tak mám naloženo v lednici a chodíme uďobávat, doufám,že bude mít čas naležet.
Jana Remková
|20. 8. 2008 18:20
Jestli je,nebo není tady takový recept,je mi šuma fuk.Tenhle vypadá opravdu moc dobře a je období cukety,takže,hurá na to!!
Věra Štroblová
|20. 8. 2008 11:59
Paní Jano Cz. tak po "delší době" odpovídám... ale koukám, že už jste si pomohla sama ... dávám normál 8% ocet :-) tak snad si to za rok zase přečtete :-))
Jana Cz.
|15. 9. 2007 22:23
Tak odpovědi jsem se nedočkala, ale nevadí. Udělala jsem podle svého - půl dávky octa obyč a půl bylinkový. Výsledek je opravdu vynikající!!!Díky za recept, už ho rozdávám dál. Kdo ochutnal, je nadšený.
Jana Cz.
|3. 9. 2007 21:41
Věro, chystám se Váš recept připravit, jen se chci zeptat, jestli používáte obyčejný ocet nebo nějaký jemnější, třeba vinný. Děkuji.
Libuše
|26. 8. 2007 10:24
Ahoj já ho dělám taky na ten způsob a je moc dobrý.Líba
Jaroslava Oumarová
|23. 1. 2007 17:27
Věro, potvrzuju, že je to vynikající. Načala jsem první sklenici a mňam! Dávám 1:-)
Věra
|26. 9. 2006 13:26
Paní Zdeno myslím, že ten recept co jste zkoušela bude jiný. Určitě tam není cukr. Já jsem ten jiný taky zkoušela, sice ujde, ale s tímto se nená srovnávat. Cuketa se solí a cibulí krásně zvláční,pustí vodu, tu tam nechám a přidám cukr pepř, ocet a olej. Chuť je opravdu jemná a podle mého je to veliká dobrota. Ozkoušejte v menším množství a uvidíte, že tento recept je vynikající:-))
Zdena z JM
|26. 9. 2006 13:11
Stejný recept zde již je.Loni jsem zkoušela a přiznám se,že nám moc nechutnalo.