Cibuli pokrájíme a orestujeme na trošce rozpáleného oleje. Mleté maso dáme k cibuli, orestujeme, přidáme protlak, gyros koření, cukr, rozetřený česnek a promícháme. Cuketu(bez semínek) pokrájíme na kostičky(1cm), pokud máme mladou cuketu, nemusíme jí ani loupat a vmícháme do masové směsi společně s vývarem z masa, zeleniny nebo bujonu. Minutku povaříme, případně dochutíme solí, pepřem nebo kořením.
2
Vymazaný pekáček olejem vyložíme vrstvou lasagní, kterou pokryjeme vrstvou cuketovo-masové směsi, dáme další vrstvu lasagní, směs ... , opakujeme dokud máme suroviny.
3
Pekáč zakryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na cca 30 minut (návod na lasagních).
4
Hotové můžeme posypat nastrouhaným sýrem (není nutné).
Výborný recept, děkuji za něj. Pro vegetariána jsem zkusil maso nahradit lehce nasekanou cizrnou a bylo to výborné.
Pavlína
|1. 7. 2013 14:46
Dělala jsem lazaně už několikrát a dokonce i na sladko. Ty sladké nás moc nezaujaly, zato tyhle cuketové na stodeset procent. Perfektně ochucené, dobré i bez ohřátí, když něco zbyde ), jak už zaznělo v komentech.
Jitka Petrová
|4. 7. 2012 22:59
Moc děkuji za recept, lasagne jsou skvělé <:-) <3 a jelikož se dají sníst i vychladlé, na zítra nezbylo zhola nic .
macíček
|17. 10. 2011 17:41
1* dělala jsem je o víkendu a byla to velká dobrota
R.M.
|8. 9. 2011 18:18
Doteď jsem dělala jen lasagne s bešamelem a nikdo si nestěžoval, po téhle dobrotě už nikdo jiné chtít určitě nebude. Byly naprosto perfektní a děkuji za recept.