Cuketa nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud je hodně vodnatá, vyždímáme ji, ale není nutné ji nechávat vypotit.
2
K cuketě přistrouháme na hrubém struhadle nebo jemně pokrájíme salám, přidáme rozetřený nebo nastrouhaný česnek, vejce a dochutíme dle vlastní chuti a zvyklostí.
3
Směs zahustíme podle potřeby hrubou moukou, která nám zajistí, víc než strouhanka nebo jemnější mouka, křupavost po osmažení.
4
Cuketou směs odebíráme lžící a klademe do pánve s rozpáleným olejem, kde hromádky zploštíme do placiček, které smažíme z obou stran dokřupava a dozlatova.
5
Po osmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej a podáváme.
6
Podáváme samostatně, nebo jako přílohu k masovým směsím, kdy můžeme vynechat do cuketové směsi salám.