Oloupané cukety nastrouháme nahrubo, přidáme mouku, vejce, sůl, propracujeme a přidáme na kostičky nakrájené rohlíky. Na silně pomoučněný vál tvarujeme knedlíkové šišky a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme 20 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Remková
|5. 8. 2008 13:52
Tak to jsem ráda,že chutnal a Hedviko,s tou mrkví to musí být úžasné.Letos ještě nemám cuketu,ale její využití se čí dál víc rozšiřuje.Laďko,já doufám,že to příště taky vyzkoušíme s tou mrkví,to musí být krása na stole!Zeleno-oranžový knedlík!
ladislava staffenová
|5. 8. 2008 11:02
Dnes ho vařím k obědu,už jsem ochutnala a je výýbornýý :-))Cukety mám letos mraky,tak hledám kdejaké využití.Ještě nějaké masíčko a rodinka bude nadšená Jani,šup do oblíbených :-))))laďka jo a za 1
Jana Remková
|29. 3. 2007 09:02
tento knedlík se dá opravdu použít úplně ke všemu,k čemu se knedlík podává.Přeji všem dobrou chuť.Autorka receptu
Jozef T.
|28. 3. 2007 00:24
Dakujem.
Zdeňka
|27. 3. 2007 13:27
A ještě lepší nápad než mistr kuchař jste měla Hedviko Vy,že jste se s námi o ten jeho podělila.Knedlíky vařím často,při nejbližšší příležitosti vyzkouším s mrkví.Dík.
Evangelina Ciprová
|27. 3. 2007 01:03
Vypadá to velice zajímavě. Já moc kendlíky nedělám, i když je umím dobhře. Ale prostě o ně nestojíme. Ovšem tyhle rozhodně zkusím.Děkuji.
Hedvika
|26. 3. 2007 20:24
U nás se také v sezóně cuket vaří "zelený knedlíky" a návštěvy nestačí koukat.:-))Ale běžně do jakýchkoliv kouskových knedlíků nastrouhám najemno mrkev a ony tam pak jsou takové jemné oranžové nitky,chuť to neovlivní,vypadá to krásně a já tvrdím,že povyšuji obyčejný český knedlík na světovou úroveň:-))Myslím,že jsem to pochytila někde v Apetitu od nějakého Mistra kuchaře:-))Fakt dobrý nápad.
Jaroslava Oumarová
|26. 3. 2007 18:05
Jozefe, podle mne všude tam, kde byste použil klasický bramborový knedlík :-))
Jozef T.
|26. 3. 2007 15:04
Zaujímalo by ma, k comu sa dá takýto "zeleninový" knedlík pouzit. Dakujem.