ks
kuřecí stehna
- já použil vykoštěná + dvě křídla
sůl
kari
500
g
cuketa
mladá, 400 -
1
ks
rajče
velké masité
2
stroužek
česnek
máslo
nebo olej
Postup přípravy receptu
1
Kuře dostatečně osolíme a posypeme kari kořením dle chuti, položíme na větší kusy pokrájenou cuketu, rajče a nasekaný česnek do máslem vytřené remosky nebo pekáčku. Na maso můžeme dát ještě tenký plátek másla nebo ho zakápneme olejem.
2
Pokud budeme péct kuře v remosce, nebudeme přidávat vodu. Pečení se díky vodě obsažené v cuketě i rajčeti obejde bez úplného podlévání. Maso jen během pečení na zelenině jednou nebo dvakrát otočíme.
3
Budeme-li péct v předehřáté troubě na 190 stupňů, podlití si pohlídáme, protože se nám tekutina bude rychleji odpařovat než u kuřete zaklopeného v remosce. Kuře během pečení taktéž otočíme.
4
Do zeleniny během pečení moc nepícháme, abychom jí nerozbili na kaši. Od kari koření a výpeku z kuřete dostane cuketa příjemnou chuť a nahradí nám i část přílohy.
5
Podáváme s těstovinami, do kterých vmícháme vypečenou šťávu nebo s vařeným bramborem.