strouhanka
dle potřeby, nejlépe ze staršího, ne zcela tvrdého pečiva
200
g
anglická slanina
nebo Váhalova, moravská...
olej
na smažení
400
g
mleté maso - míchané
Postup přípravy receptu
1
Mleté maso dáme do mísy, přidáme pomletou nebo jemně pokrájenou slaninu, nastrouhaný česnek, cuketu, vejce, osolíme, okořeníme a dobře promícháme. Strouhanku přidáme dle potřeby, zhruba z jednoho a půl až ze dvou starších pomletých nebo rozmixovaných rohlíků.
Ze směsi tvarujeme mokrou nebo pomaštěnou rukou karbanátky, které ihned smažíme z obou stran dozlatova. Pokud chceme sekanou, vytvoříme si z mleté směsi šišku, kterou vložíme do vymazaného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 190 stupňů, za občasného podlití a přelití výpekem dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou přílohou, čerstvým pečivem, okurkovým nebo jiným zeleninovým salátem, kompotem...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iveta Stádlová
|20. 3. 2017 14:46
Výborné, hodně šťavnaté asi po té cuketě a moc dobře ochucené slaninou s muškátovým květem a cibule mi v nich nechyběla ani trochu a to jí dávám vždycky. Děkuji za recept podle kterého určitě budou karbanátky brzy znovu.