• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cuketové čatní I
Napište svůj komentář k receptu

Cuketové čatní I

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketové čatní I
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cuketa může být i dýně
    • 2
      ks červená paprika
    • 250
      g cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička zázvor čerstvě nastrouhaný
    • 4
      lžíce rozinky
    • 500
      ml vinný ocet
    • 100
      g cukr
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cayenský pepř
    • 2
      ks nové koření kuličky
    • koriandr

Postup přípravy receptu

1
Cukety a papriky nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Zeleninu dáme do hrnce, přidáme ocet, cukr, sůl, pepř, všechno promícháme a pomalu vaříme za občasného míchání asi 40 minut. Horké čatní naložíme do malých skleniček, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
2
Čatní používáme jako přílohu k masům, nářezům, všude tam, kde bychom použili např. hořčici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

Jehněčí panenka s višňovým čatní

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MIŇAS | 29. 9. 2014 14:46

    JA DÁVÁM 150ml octa a stačí Nezbývá.než udělat to samé množství bez octa promíchat a převařit.Nebo přidávat do omáček a polevek na dochucení.

  • menhasami | 1. 9. 2014 17:51

    Tak jsem uvařila podle tohoto receptu, měsíc jsme to nechali ležet a nyní otevřeli. Musím konstatovat že Všechny ingredience mi přijdou ok, jen toho octa bych dala méně, asi lepší dát málo a podle chuti přidávat. Je to kyselé až běda, teď nevím co s tím. :'(

  • Tereza J. | 17. 8. 2008 08:01

    Janka, ono sa to státím rozleží, ja bežne používam aj normálny ocot a kyslé to nie je, má to to takú akurát chuť. Ide tam cukor, hrozienka, to sa chuť vyrovná. Nedala si menej cukru alebo nepreliala ocot ? Alebo jednoducho na tvoju chuť sa ti to zdá kyslé. Prispôsob si to samozrejme podľa seba :)))

  • Jana Pátková | 16. 8. 2008 21:39

    Mám tam vše dle receptu, ale je to moc kyselé-asi moc octu, takže jsem odstavila a zítra budu přidávat další integrience podle chuti a převařím znovu, byla by škoda tento recept "pokazit", ale asi jsem něco "zmrskla", tak to musím napravit, ale vlastně přidáním zeleniny a koření nic nezničím, jen toho bude více a bude to trošinku jinačí.

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 22:05

    Tak děkuji a zítra to musím dokoupit, aby to bylo "fajné" jak vypadá recept. Já totiž musím ty cuketky zpracovat, máme jich mraky a už se těším na tento recept. Děkuji Jana.

  • Tereza J. | 13. 8. 2008 21:12

    Janka, ten zázvor je tam dôležitý, ale ak nemáš čerstvý, nahraď ho mletým, korenie zázvor dostať všade v potravinách. Asi ho bude treba viac než čerstvého. Radšej to chutnaj.

  • Jana Pátková | 13. 8. 2008 20:34

    Tak se na to chystám, ale nemám zázvor, snad to jde i bez něj, Terezko myslíš, že to jde, zítra už na tom pracuji.

  • Věra Vondráčková | 6. 9. 2006 14:25

    Uvařila jsem to a je to opravdu výborné, takže budu dělat další várky, abych měla pro celou rodinu. Já osobně několik let již dělám jablečné, které je také výborné, ale tohle je zase jiné a skvělé. Jen jsem po uvaření dala čatní jestě do mixeru, aby bylo hladší a pak znovu povařila a teprve plnila skleničky.Díky za recept

  • Airan | 23. 5. 2006 13:24

    Terezko, recept vypada skvele, dalsi vyborny napad na "skreckove zasoby" :-)) Jestli nekdo se zdrzije v srpnu v Praze, rada cukety dodam a to z velke radosti, ze mi pomuzete se jich zbavit:-)

  • Pavlína Svitáková | 23. 5. 2006 10:11

    To bude něco pro mne,nemusím plnotuč.hořčici jako přílohu,takže toto se bude hodit a dle přísad usuzuji,že to může být výborné.Dělám z cuket vše možné a toto neznám.Uloženo.Děkuji Terezko!!

  • Zdena z JM | 22. 5. 2006 14:17

    Tyto stránky jsem objevila loni v létě a to tak,že jsem hledala nějaké recepty na využití cuket.Našla jsem jich tady spoustu.Vyzkoušela jsem asi 5 druhů různých omáček a hořčic.Všechny byly moc dobré.Myslela jsem,že letos nebudu experimentovat a udělám ty samé.Ale budu experimentovat a tuhle určitě vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cayenský pepř Červená paprika Česnek Cibule Cuketa Cukr Koriandr Nové koření Rozinky Sůl Vinný ocet Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Citrónová Janina

Citrónová Janina

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
32
Obložené kotlety na smetaně
Obložené kotlety na…
24
Vepřové kousky na paprice
Vepřové kousky na paprice
22
Španělská paella krok za krokem
Španělská paella krok za…

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Cuketové čatní I
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact