Tyto rychlé a chutné placičky z cukety, mrkve, cibule a česneku si určitě ihned zamilujete. Originální obměnu klasických bramboráků si můžete vychutnat jak se zeleninou, tak jako přílohu k masu či omáčkám.
Karotku očistíme a nastrouháme najemno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek utřeme. Vodu z cukety slijeme. Karotku, cibuli a česnek přidáme k cuketě společně s vejci, mlékem a hladkou mouku.
Ochutíme vegetou, solí, muškátovým květem a mletým pepřem. Vše dobře promícháme.
4
Z hustého cuketového těsta tvoříme bramboráčky. Pečeme na pánvi na rozpáleném oleji z každé strany asi 5 minut. Hotové placičky pokládáme na papírový ubrousek, abychom je zbavili přebytečného oleje.
Výborné. Nejsem s cuketou úplně kamarádka, ale tyhle cukeťáky se mi jednak povedly a druhak byly i jedlé. a můj manžel z nich byl nadšený. Budu dělat již potřetí. Děkuji za recept.
Silvie Večeřová
|2. 11. 2009 21:54
Vynikající recept, dělám každé léto, přítel je z nich nadšený. Jen se s těstem musí rychle pracovat, cuketa stále pouští vodu a těsto řídne.
Lucie
|30. 8. 2007 15:58
Výborné!I můj muž byl nadšený.
Jarka Mastilová
|3. 8. 2007 17:43
Tyto bramboraky jsem zkusila,ale nechutnaly nám tak,aby jsme je museli dělat znova.My jsme dělali vždy napůl s bramborami a ty nám chutnaly více.Hodnotit nebudu,protože ostatním chutnaly ,takže nebudu kazit celkové hodnocení.
Linda
|1. 10. 2006 16:33
Cteji vice okorenit, jinak super.
Tereza Martínková
|15. 9. 2006 16:23
Moc dobré, akorát jsem přidala trochu víc pepře a taky tu majoránku a zkusila jsem přidat i ovesné vločky(dle Marty)...cuketa je sama o sobě málo výrazná, tak to chce tomu trochu pomoct...ale jinak opravdu skvělé!!
Veronika Pilna
|30. 8. 2006 11:02
Bylo to dobré, akorát bych možná místo hladké mouky dala polohrubou nebo hrubou nebo strouhanku a přidala bych trochu majoránky nebo tak něco.
Lenka Zavřelová
|7. 8. 2006 11:21
Dělám něco podobného, je to moc dobré. Do placek dávám zvlášt žloutky a zvlášť vyšleh.bílky, je to nadýchanější a ještě jemnější. Někdy dávám k mouce trochu strouhanky a krupice, placky naskočí. A taky majoránku.
zuzana green
|26. 7. 2006 21:33
Musim rict,ze mooc dobre,lepsi nez normalni bramboraky.jenom s tim muskatovym oriskem jsem to trochu prehnala,ale jinak vazne vyborne.Davam za 1
Anonym
|10. 12. 2005 14:03
naprosto vyborne :-) i muj masozravy manzel byl nadseny.
Pavlína K.
|4. 9. 2005 18:14
Ovesné vločky jsou dobrý nápad... bylo to výborné, i jako studené, jen jsem vynechala muškátový oříšek a dala majoránku
Lucia Porošinová
|10. 8. 2005 12:53
Bolo to super! Dokonca aj moja 15-mesacna dcera to zbastila, len sa tak zaprasilo.
Jaruš
|8. 8. 2005 15:28
...to ja nedám mlíko a nemusím tolik mouky..
Marta
|5. 8. 2005 06:18
včera sme mali na obed...super... trošku som si recept prispôsobila a asi polovicu múky som nahradila ovsenými vločkami...vyskúšajte
marcela slamdeckova
|15. 4. 2005 15:19
tyto bramboracky chutnaji vyborne...dekuji za recept.Cukiny mame na zahrade vzdycky dost,takze nikdy neni dost napadu..