pepř mletý
nebo koření Adžika, čubrica... dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Cibuli a slaninu pokrájíme na drobno a dáme osmažit na rozpálenou pánev s troškou oleje dosklovata. Pak přidáme cuketu pokrájenou na silnější půlměsíčky, kterou za občasného promíchání smažíme zprudka, aby se nezačala dusit. Když nám cuketa trochu zezlátne a změkne, přidáme k ní krátce osmažit nastrouhaný nebo nasekaný česnek s protlakem, promícháme, osolíme, okořeníme dle chuti pepřem nebo kořenící směsí a dle potřeby (záleží na vodnatosti cukety) přidáme trošku vývaru nebo vody. Vše necháme pod poklicí za občasného promíchání krátce podusit. Ke konci můžeme dochutit troškou sojové omáčky a pokud chceme směs pikantní, můžeme s cuketou přidat i kousek chilli papričky nebo omáčky.
2
Podáváme s čerstvým pečivem na toustech či česnekových topinkách.