Mladé cukety omyjeme a pokrájíme na slabé plátky. Cukety neloupeme. Na oleji, ve větší pánvi nebo kastrolu necháme zesklovatět drobně pokrájenou cibuli, na kterou dáme cuketu a nasekaný česnek. Za občasného promíchání restujeme, nepřiklápíme, nesolíme.
Až cuketa trochu změkne, přidáme gyros koření, protlak a cukr, promícháme, přilijeme trochu vody a necháme chvilku provařit. Nakonec dochutíme solí, pepřem případně ještě kořením nebo česnekem.
3
Podáváme s topinkou, těstovinami, vařeným bramborem, pečivem nebo jako přílohu k pečenému či grilovanému masu. Pokud nemáme rádi gyros koření, lze nahradit jiným nebo sojovou omáčkou.
Výborný a rychlý recept. Druhý den mi to chutnalo snad ještě víc. Ráda zařadím mezi oblíbené cuketové pokrmy. Zdravím Ivana
Sekaninová
|17. 7. 2013 20:53
Jásám nad objevením tutoho receptu :-) )))), je bez chybičky a využití má široký záběr. My zkusili zatím jen špagety a pečené chleby, na víc už nezbylo, ale udělám zas a uvidíme.
Super recept ;-) , hodí se určitě i jako příloha k masu. Já si jen dovolila pozměnit, jelikož nemám ráda sladká jídla, tak jsem místo protlaku použila krájená loupaná rajčata, lze též koupit v konzervě. A ani jsem nepoužila cukr. A chuťově výborné. Na ovonění jsem použila trochu tymiánu.Děkuji za recept, hodnotím jedničkou a přidávám si jej do své kuchařky :-))
Galanková
|12. 7. 2012 13:36
Dodrý den. Přesně takový recept jsem hledala, abych měla rychle vařeno a taky aby nám chutnalo. Tenhle splnil obojí a vařit ho budu dál, protože po směsi se jen zaprášilo a máme dost přecuketováno. Mnohokrát za něj děkuji a doporučuji k vyzkoušení.
Jitka
|24. 1. 2012 18:56
Jsme dva, tak nám k opečeným chlebům stačilo poloviční množství a jsem ráda že zbylo, zítra jí zkusím dát na kolínka.
Koldová
|29. 8. 2011 21:27
Skvělý recept, děkuji )
Hana Běželová
|19. 8. 2011 10:10
Zkoušela jsem jí hned po přečtení a musím říct, že je tak dobrá, že ani manžel nepohrdl a dokonce si i přidal a to tvrdí, že zelenina musí projít nejdřív zvířetem.