Hrášek uvaříme v osolené vodě (nebo použijeme Vegetu-podle chuti), slijeme a přidáme k cuketě (trochu si ponechame na ozdobeni). Pokud je směs cukety a hrášku příliš hustá, přilijeme trochu vody z hrášku (při slévání hrášku si vodu ponecháme). Necháme projít varem, přisypeme sýr a najemno pokrájenou mátu, promícháme a podáváme s čerstvým pečivem. Na jednotlivé porce dáme zbylý hrášek, pokapeme olivovým olejem, můžeme opepřit.
3
Nejedná se o klasickou zasmaženou a zahuštěnou polévku, spíš jde o cuketovou "kaši", kterou jsem začala vařit podle dietního režimu manžela, kde je povoleno neomezené množství zeleniny.
Cukety, ktere kupuji a pouzivam, maji 15-20 cm. Vetsi se nam tady snad ani neprodavaji... :-\ A samozrejme souhlasim, cim mensi cuketa tim chutnejsi ;-)
Jenny
|25. 6. 2011 15:15
Jenze, ony se prodávají malé cuketky, jsou mnohem chutnější :)))
...polévka je určitě krémová ;-) :-P !... z dob, kdy se u nás v hojném množství začala pěstovat cuketa, díky okurkové plísni, lidé z ,,úsporných,, důvodů (hamty,hamty :-D ) pěstovali co největší kusy :-$ , takže ze 3 - 4 kusů by si nakrmila školní jídelnu :-D :-D :-D , proto asi ten dotaz :-\ ;-) .
Uplne normalne. Cuketa nemusi byt kompletne ponorena, klidne staci vodou pokryt jen dno , za 10 minut je cuketa uvarena (take proto, ze sama o sobe obsahuje spoustu vody). Samozrejme s poklickou. ;-)
houba
|20. 6. 2011 14:12
To bych chtěl vidět, jak se ve 200 ml vaří 3 cukety. :-D