Na másle podusíme cibulku, uděláme jíšku, zalijeme vodou, přidáme nastrouhanou cuketu, osolíme a chvíli povaříme. Pak přidáme mléko, česnek a oregáno, chvíli pvaříme. (Pozor, při varu hodně vyběhne - volit větší hrnec).
Povodna 'diva mrkva je fialova" tu si v 16 storoci Holandania vyslachtili na oranzovu ale pri tom stratili vela vitaminov a chute. Ta fialova je ovela lepsia-zdravsia a sladsia. 8-)
http://www.ireceptar.cz/zahrada/mrkev-muze-byt-i-oranzova/
http://www.carrotmuseum.co.uk/history.html
vyborne...existuje spousta variant, ja zahustuju pouze trochou bramborove kase v prasku:) je to rychlejsi a stejne dobre
Eva P.
|4. 12. 2007 22:15
Delavam ji jako pani Ivana, celé rodine mooooc chutna. Doporucuji !
Ivana Přikrylová
|11. 7. 2006 17:12
Cuketovou povélku máme moc rádi, já ji vařím podobně, pouze s tím rozdílem, že místo oregana strouhnu trochu muškátového oříšku, přidávám Maggi kostku a zásadně nezasmažuju. Cuketu dávám na kostičky (velké množství) a závěrem vše rozmixuji ponorným mixérem, takže se to zahustí samo.