g
uzené maso
- plec, krkovice, moravské uzené... dle chuti
6
lžíce
olej
Postup přípravy receptu
1
Cuketu (mladou cuketu není nutné loupat) a uzené maso (150 - 200 gramů) nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Na jemném struhadle nastrouháme do mísy uzený sýr a česnek. Přidáme jemně pokrájenou cibuli, hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vejce, olej, sůl (pozor na slanost uzeného masa a sýra), pepř a dle chuti i můžeme ochutit i trochou majoránky, drceného kmínu, muškátový květ nebo je dobrá i čubrica či adžika a vše dobře promícháme. Směs nalijeme do vymaštěného pekáčku, který můžeme, ale nemusíme vysypat strouhankou, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova.
2
Pokud chceme mít nádivku / nákyp nadýchanější, můžeme oddělit žloutky od bílků, ze kterých uděláme sníh, který vmícháme do řádně promíchané směsi až na konec.
3
Podáváme k bramborové kaši, bramborám, se zeleninovým salátem... Podávat můžeme jak teplé, tak i studené.