• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cuketová hořčice
Napište svůj komentář k receptu

Cuketová hořčice

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketová hořčice
Cuketová hořčice
Cuketová hořčice
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg cuketa - očištěná, bez jadérek
    • 1
      ks česnek - celá, středně velká palice
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce sůl
    • 250
      ml ocet
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 200
      g hořčice plnotučná - kelímek
    • feferonka - není nutná

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou cuketu bez jadérek pokrájíme na kousky, česnek nasekáme a dáme do hrnce. Přidáme ocet, cukr, sůl, olej, hořčici a za občasného promíchání dusíme pod poklicí do úplného změknutí cukety. Poté vše rozmixujeme na hladkou hustou kaši.
2
Plníme do čistých, suchých skleniček, pevně uzavřeme a sterilujeme cca 10 minut na 180 stupňů. Sterilovat nemusíme celou dávku, část můžeme nechat v chladničce, tam nám vydrží zhruba měsíc.
3
Cuketovou hořčici používáme místo tatarky a kečupu, k pečenému nebo grilovanému masu, k uzeninám...
4
//Pokud máme rádi ostré, přidáme k cuketě nejen česnek, ale i fefronku nebo chilli papričku.//
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Plnotučná hořčice s bílým vínem

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Cuketová (dýňová) polévka se sýrem

Cuketová (dýňová) polévka se sýrem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • marta | 27. 8. 2016 08:44

    Přidávám lžíci kurkumy aby hořčice měla lepší barvu a pokud chcete mít trošku víc hořčici ostřejší přidávám kelímek francouzské nebo dijonské hořice. JInak super máme jí rádi vlétě ke grilování 8-)

  • TERKA | 17. 8. 2016 16:39

    DNES POPRVÉ DĚLÁM SNAD BUDE RODINĚ CHUTNAT

  • Hana Ptáčková | 18. 8. 2015 08:19

    Mám stejný recept už pět let. Přivezla jsem si ho od jedné paní z dovolené na Moravě a od té doby ho také dělám.

  • Saša | 21. 7. 2015 22:02

    Je moc dodrá, děkuji za recept.

  • allena89
    allena89 | 31. 8. 2014 13:36

    Skvělý nápad, jak zatočit s nadbytkem cukety. Navíc je opravdu vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zavařování & nakládání
Přílohy Ostatní Zeleninové Zavařování a nakládání Dušení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cuketa Cukr krupice Feferonka Hořčice plnotučná Ocet Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Alibábovka

Alibábovka

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Jednoduchý těstovinový salát / příloha

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

78
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Kanadský králík
Kanadský králík
34
Jablečné řezy piškotové
Jablečné řezy piškotové
33
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Cuketová buchta III.
Cuketová buchta III.
Cuketová buchta se skořicí
Cuketová buchta se skořicí
Cuketová čína 3
Cuketová čína 3
Cuketová kolečka
Cuketová kolečka
Cuketová kostka s čokoládou
Cuketová kostka s čokoládou
Cuketová mléčná omáčka se slaninou a Nivou
Cuketová mléčná omáčka se slaninou a…
  • Recepty.cz
  • Cuketová hořčice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact