Terezko to ano, ale když vyměním ten sýr, tak přidám česnek :-) , když není po ruce niva
Cesnak nepridávam, pretože chuť Nivy je tak vynikajúca a charakteristická, že cesnak ju potlačí. Z rovnakého dôvodu nedoporučujem meniť druh syra, tá Niva je tam práve pre to výborné ochutenie.
Toto mám velice ráda, místo mléka jde použít i zakysaná smetana, přidávám pár stroužků česneku. Niva jde také obměnit za nastrouhanou goudu :-)
Tohle už jsem dělal.Velice jedlé!!!1.Jiří
Zorka, viac tekutiny ste tam mali kvôli tým semenám a "vnútru", ale to nie je na škodu. Som rada, že chutilo:)))
Mám veľmi rada zapekané jedlá aj cuketu a tento recepte sa mi veľmi páči pre jeho jednoduchosť. Cuketu aj baklažán nechám vždy vypotiť, ale keďže sa vždy prvý raz presne držím receptu, cuketu som nevypotila. Bolo to dobré, ale pustila vodu, hoci som ju piekla dlhšie a pri vyššej teplote, aby dobre stuhla. Nabudúce nechám vypotiť a nedám mlieko, ale smotanu (dávam smotanu alebo omáčky). A pretože som sa ponáhľala, semienka som nevyberala a neboli vôbec cítiť, hoci cuketa bola veľká. Strúhať sa nedala, tak som ju nakrájala na elektrickom krájači na chlieb (pužívam ho na krájanie všetkého čo sa dá) - rýchle, rovnako hrubé plátky a bez zbytočnej námahylakťa. Hodnotím za 1.
Dobrůtka. Poprvé jsem pracovala s cuketou. Tento recept si dávám mezi oblíbené.
Tomu říkám opravdu mňamka. Celá rodina měla boule za ušima. Díky, díky, díky. Já tam tu smetanu dala také......... :)
Cuketu strúham na plátky priamo do pekáča a rozhrniem ju na rovnako hrubú vrstvu. Nebojte sa, nebude plávať, vždy to tak robím. Prípadnú tekutinu zahustia vajíčka.
Paní Terezko, necháte tu cuketu nejprve vyplakat, nebo ji přímo dáte do pekáče? Bojím se sterjně jako Pavlínka, že mi ta cuketa bude "plavat".
Hodnotim na jednicku, vyborne a zdrave :-) Pekla jsem v zapekaci mise s olivovym olejem. Navrch jsem pridala bily jogurt a vajicka s mlikem vynechala.
To je prima. Další receptík s cuketou = šup a už je v oblíbených.
Musí to pekne stuhnúť a potom sa to pekne nareže. Pošlem foto, včera som to robila. Asi ste dali viac mlieka a menšie vajíčka alebo ste to iba nedopiekli, kým zhustnú. Ak máte menšie vajíčka, pridajte ešte jedno.
Nevím jestli jsem něco udělala špatně, ale je to celé dost "rozbleptané" - voní to sice krásně, ale ta "robleptanost" to vše kazí. Kde je chyba?
výborné!(ještě jsem top zalila smetanou:-)
Skúšala som to s tou horčicou raz na radu kamarátky, nie je to ono, horčica prebíja chuť Nivy. Preto ju nepoužívam do tohto jedla. Ono nie všade sa dá všetko dať:)))
Plátky jsou bez semínek ta jsou hořká. Je dobré přidat do nivy trošku francouzské hořčice.
Pred chvili jsem cuketu s nivou vyndala z trouby a uz jsem i stihla ochutnat. Moc dekuji za recept, je to vyborne.
Lenka, používam veľkú cuketu, takže ju očistím a semienka vyberiem. Môžete použiť aj tekvicu , prípadne patizóny. Netreba ničím koreniť, Niva ochutí výborne.
Ty plátky jsou i se semínky nebo ty vydlabeme?