• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketa zapečená s Nivou
Napište svůj komentář k receptu

Cuketa zapečená s Nivou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketa zapečená s Nivou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cuketa nebo dýně - velká
    • 200
      g sýr niva
    • 1
      dl mléko
    • 4
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou cuketu nebo dýni nastrouháme na plátky. Do vymazaného pekáče dáme 1/3 cukety, posypeme polovinou nastrouhané Nivy, rozložíme druhou třetinu cukety, opět Nivu a navrch zbytek cukety. V mléce rozmícháme vejce a zalejeme cuketu. Pečeme při střední teplotě asi 30 minut.
2
Podáváme teplé s brambory a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená cuketa s mletým masem

Zapečená cuketa s mletým masem

Zapečená cuketa

Zapečená cuketa

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • miribiri | 7. 9. 2012 11:17

    Moc dobré. Jen je to hladové jídlo, tak jsem brambor udělala více :)

  • recepty73
    recepty73 | 14. 9. 2011 20:10

    ...souhlasím, výborná i zastudena, když něco zbyde ;-) :-P ...

  • kornus | 14. 9. 2011 20:02

    je to absolutně mňam :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 15. 1. 2011 21:25

    Terezko O.K. ;-)

  • J.Tereza | 15. 1. 2011 16:24

    Zituška áno, lenže to je už iný recept :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 13. 1. 2011 18:46

    Terezko to ano, ale když vyměním ten sýr, tak přidám česnek :-) , když není po ruce niva

  • J.Tereza | 13. 1. 2011 17:13

    Cesnak nepridávam, pretože chuť Nivy je tak vynikajúca a charakteristická, že cesnak ju potlačí. Z rovnakého dôvodu nedoporučujem meniť druh syra, tá Niva je tam práve pre to výborné ochutenie.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 13. 1. 2011 11:09

    Toto mám velice ráda, místo mléka jde použít i zakysaná smetana, přidávám pár stroužků česneku. Niva jde také obměnit za nastrouhanou goudu :-)

  • helele | 2. 11. 2010 21:49

    Velice chutné,teplé i studené,LH

  • recepty 73 | 11. 8. 2009 21:14

    Tohle už jsem dělal.Velice jedlé!!!1.Jiří

  • Tereza J. | 22. 9. 2007 15:01

    Zorka, viac tekutiny ste tam mali kvôli tým semenám a "vnútru", ale to nie je na škodu. Som rada, že chutilo:)))

  • Zora Manasová | 22. 9. 2007 14:10

    Mám veľmi rada zapekané jedlá aj cuketu a tento recepte sa mi veľmi páči pre jeho jednoduchosť. Cuketu aj baklažán nechám vždy vypotiť, ale keďže sa vždy prvý raz presne držím receptu, cuketu som nevypotila. Bolo to dobré, ale pustila vodu, hoci som ju piekla dlhšie a pri vyššej teplote, aby dobre stuhla. Nabudúce nechám vypotiť a nedám mlieko, ale smotanu (dávam smotanu alebo omáčky). A pretože som sa ponáhľala, semienka som nevyberala a neboli vôbec cítiť, hoci cuketa bola veľká. Strúhať sa nedala, tak som ju nakrájala na elektrickom krájači na chlieb (pužívam ho na krájanie všetkého čo sa dá) - rýchle, rovnako hrubé plátky a bez zbytočnej námahylakťa. Hodnotím za 1.

  • markéta plíhalová | 13. 9. 2007 13:16

    Dobrůtka. Poprvé jsem pracovala s cuketou. Tento recept si dávám mezi oblíbené.

  • Světlana | 10. 9. 2007 08:59

    Tomu říkám opravdu mňamka. Celá rodina měla boule za ušima. Díky, díky, díky. Já tam tu smetanu dala také......... :)

  • Tereza J. | 1. 9. 2007 15:00

    Cuketu strúham na plátky priamo do pekáča a rozhrniem ju na rovnako hrubú vrstvu. Nebojte sa, nebude plávať, vždy to tak robím. Prípadnú tekutinu zahustia vajíčka.

  • Renata Kolářová | 1. 9. 2007 13:28

    Paní Terezko, necháte tu cuketu nejprve vyplakat, nebo ji přímo dáte do pekáče? Bojím se sterjně jako Pavlínka, že mi ta cuketa bude "plavat".

  • eliska | 4. 8. 2007 21:01

    Hodnotim na jednicku, vyborne a zdrave :-) Pekla jsem v zapekaci mise s olivovym olejem. Navrch jsem pridala bily jogurt a vajicka s mlikem vynechala.

  • Danka Snášelová | 31. 7. 2007 15:40

    To je prima. Další receptík s cuketou = šup a už je v oblíbených.

  • Tereza J. | 17. 7. 2007 15:02

    Musí to pekne stuhnúť a potom sa to pekne nareže. Pošlem foto, včera som to robila. Asi ste dali viac mlieka a menšie vajíčka alebo ste to iba nedopiekli, kým zhustnú. Ak máte menšie vajíčka, pridajte ešte jedno.

  • Pavlinka3 | 17. 7. 2007 14:47

    Nevím jestli jsem něco udělala špatně, ale je to celé dost "rozbleptané" - voní to sice krásně, ale ta "robleptanost" to vše kazí. Kde je chyba?

  • ..... | 16. 7. 2007 13:53

    výborné!(ještě jsem top zalila smetanou:-)

  • Tereza J. | 15. 7. 2007 20:26

    Skúšala som to s tou horčicou raz na radu kamarátky, nie je to ono, horčica prebíja chuť Nivy. Preto ju nepoužívam do tohto jedla. Ono nie všade sa dá všetko dať:)))

  • Zdenka H | 14. 7. 2007 16:02

    Plátky jsou bez semínek ta jsou hořká. Je dobré přidat do nivy trošku francouzské hořčice.

  • Pavla2 | 14. 7. 2007 12:47

    Pred chvili jsem cuketu s nivou vyndala z trouby a uz jsem i stihla ochutnat. Moc dekuji za recept, je to vyborne.

  • Tereza J. | 12. 7. 2007 20:53

    Lenka, používam veľkú cuketu, takže ju očistím a semienka vyberiem. Môžete použiť aj tekvicu , prípadne patizóny. Netreba ničím koreniť, Niva ochutí výborne.

  • Lenka | 11. 7. 2007 18:05

    Ty plátky jsou i se semínky nebo ty vydlabeme?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cuketa Mléko Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Kachna na medu

Kachna na medu

Trdelníky

Trdelníky

Náchodská krkovička

Náchodská krkovička

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

228
Dýňová tortila
Dýňová tortila
141
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
123
Máslové řízky
Máslové řízky
64
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
36
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu
Cuketa v šunce a sýrovém bešamelu
Cuketa vynikající
Cuketa vynikající
Cuketa z trouby
Cuketa z trouby
Cuketa zapečená s paprikou a žampiony
Cuketa zapečená s paprikou a žampiony
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z…
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
  • Recepty.cz
  • Cuketa zapečená s Nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact