g
tuňák
podľa chuti je možno použiť i menšie balenie
1
ks
rajčata
2
ks
jarní cibulka
100
g
eidam sýr
pepř celý
sůl
bazalka
Postup přípravy receptu
1
Cuketu umyjeme, rozkrojíme napůl a každou polovinu rozřežeme ještě podélně a následně vydlabeme. (Druhá možnost je taková, že cuketu rozkrojíme napůl a z každé půlky odrežeme jen vršek, vydlabeme - v tomto případě vznikne mnohem hlubší "lodička" a víc místa na ingredience).
2
Vydlabanou cuketu posolíme, popeříme. Rajče a mladou cibulku nakrájíme na malé kousky a vložíme do cukety. Na vrch naklademe tuňáka - já osobně tuňáka pořádně stlačím, aby se ho tam vešlo hodně :-) A na vrch cuketu posypeme strouhaným Eidamem spolu s bazalkou (ale radši používam 20% sýr Krolewski ).
3
Podlijeme vodou a pečeme na 150° asi 20 min v zapékací míse. Cuketa se musí dát zlehka rozkrojit nožem. (Já osobně peču na malém plechu s papírem na pečení).
4
K cuketě podávam celozrnné pečivo a dressing (bílý jogurt + tzatziky koření)