Právě jsem vyzkoušela tento recept a musím říct,že je to opravdu výborné.Akorát jsem cuketu nakrájela na kostičky.S bramborama to nemělo chybu.
Už jsem zkontrolovala mrazák, fazolky ještě máme. Určitě oba dva recepty vyzkouším, moc vám, paní Terezko, děkuji.
My si k tomu prihodíme namiesto pečiva varené zemiaky a volské oko alebo kúsok mäska, alebo opečenú klobásku. Dovolím si odpovedať Ivanke, fazuľky urobíte presne rovnako, len ja nedávam do fazuľky slaninku ( tým ale by ste nič nepokazili ) a vynecháte rascu.Dochucujem octom a cukrom, aby mali príjemnú sladkokyslú chuť. Ak máte radi fazuľky, vyskúšajte recept, ktorý som pred časom pridala pod názvom Zapečené fazolky se strouhankou. Zvláštne, ale dobré.
Chtěla jsem se zeptat, těmi fazolovými lusky myslíte zelené fazolky? Mohla by jste mi, paní Jano, napsat jak je připravujete? My je máme moc rádi, ale děláme jen "Mladé fazole na špeku". Díky za odpověď.
Obdobným způsobem připravuji fazolové lusky. Máme je rádi s vařenými brambory, vejcem nebo párkem. Myslím, že chuť může být docela podobná. Jen ten kopr u cuket bych možná vyměnila za česnek.
... A za stálého míchání jsem vylila do záchoda. Toto jídlo mi nepřipadá vůbec chutné,je nevýrazné a nehodí se dle mého názoru ani jako příloha natož jako hlavní jídlo ze zeleniny. Jen je mi líto toho kopru a smeany.Mohl z nich být skvělý dresing na salát. :-(((
Cuketu nastrouháme nahrubo.
cuketu nastrouháme nebo nakrájíme na kostičky?