Cuketu oloupeme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Na rozškvařené slanině osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kmín a scezenou cuketu. Podusíme doměkka. Zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali mouku, přisolíme, vmícháme větší množství nasekaného kopru a krátce povaříme. Podáváme s rýží nebo pečivem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Blanka Bílková
|11. 7. 2007 20:58
Právě jsem vyzkoušela tento recept a musím říct,že je to opravdu výborné.Akorát jsem cuketu nakrájela na kostičky.S bramborama to nemělo chybu.
Ivana Samcová
|26. 7. 2006 18:40
Už jsem zkontrolovala mrazák, fazolky ještě máme. Určitě oba dva recepty vyzkouším, moc vám, paní Terezko, děkuji.
Tereza Jarčušková
|24. 7. 2006 10:33
My si k tomu prihodíme namiesto pečiva varené zemiaky a volské oko alebo kúsok mäska, alebo opečenú klobásku. Dovolím si odpovedať Ivanke, fazuľky urobíte presne rovnako, len ja nedávam do fazuľky slaninku ( tým ale by ste nič nepokazili ) a vynecháte rascu.Dochucujem octom a cukrom, aby mali príjemnú sladkokyslú chuť. Ak máte radi fazuľky, vyskúšajte recept, ktorý som pred časom pridala pod názvom Zapečené fazolky se strouhankou. Zvláštne, ale dobré.
Ivana Samcová
|23. 7. 2006 19:22
Chtěla jsem se zeptat, těmi fazolovými lusky myslíte zelené fazolky? Mohla by jste mi, paní Jano, napsat jak je připravujete? My je máme moc rádi, ale děláme jen "Mladé fazole na špeku". Díky za odpověď.
Jana Bušovová
|21. 7. 2006 17:39
Obdobným způsobem připravuji fazolové lusky. Máme je rádi s vařenými brambory, vejcem nebo párkem. Myslím, že chuť může být docela podobná. Jen ten kopr u cuket bych možná vyměnila za česnek.
Martina
|11. 9. 2005 12:58
... A za stálého míchání jsem vylila do záchoda. Toto jídlo mi nepřipadá vůbec chutné,je nevýrazné a nehodí se dle mého názoru ani jako příloha natož jako hlavní jídlo ze zeleniny. Jen je mi líto toho kopru a smeany.Mohl z nich být skvělý dresing na salát. :-(((