Cuketu nakrájíme na kostičky (asi tak 1,5x1,5x1,5 cm) a na rozpáleném oleji zprudka opékáme. Přidáme vegetu, sojovou omáčku popř. kdo má rád ostrá jídla, může přidat např. trochu chilli. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a už jen krátce osmahneme. Cuketa by měla mít sklovitý vzhled, ale měla by zůstat křupavá.
2
Podáváme buď jako přílohu k masu, s pečivem nebo promíchané s těstovinami jako samostatné jídlo.
3
Po vychladnutí můžeme promíchat s bílým jogurtem nebo tatarskou omáčkou a vznikne nám výborný salát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anwi
|2. 9. 2011 11:16
Výborné!! Zrovna mlsám tuhle dobrotu s těstovinami a je to vážně skvělé! Děkuji moc za recept.
jeromina
|21. 1. 2008 14:06
Výborná,snědla jsem jí hned!!Díky.
Lenka
|4. 9. 2007 08:36
Opravdu vynikající. Dělala jsem ji již několikrát. Dávám tam také chilli. S česnekem je to výborná chuť. Také je dobrá sojová omáčka wok - je pikantnější. Je to výborná příloha k minutkám nebo jen tak lehká letní večeře. Vyzkoušejte!
Daniella O.
|20. 8. 2007 18:04
Zdenko, puvodne jsem tuto cuketu delala jako prilohu k masu ,ale dcera ji k memu velkemu udivu snedla samotnou, a to tepelne upravovanou zeleninu primo nesnasi a ze vseho vybira. Podarilo se mi trosku zachranit a tento zaklad jsem rozmixovala a pridala pomazankove maslo a jeste strouzek prolisovaneho cesneku a byla z toho jeste vyborna pomazanka. Dekuji za recept se kterym se da takto kouzlit.
Tereza J.
|17. 8. 2007 21:13
Ale to už by bol podstatne iný recept, však?
Anonym
|16. 8. 2007 16:12
Hm, hmm, hmmm, přidala bych rajčátka a papriky, možná i lilek, a docela určitě vynechala sojovku
zira
|10. 8. 2007 12:43
je to vynikající, nesolila jsem a posypala strouhanou nivou a byla to lahůdka ( + pečivo )