Cuketu oloupeme a nastouháme na hrubším struhadle, já dávám i s vnitřkem, osolíme a opepříme. Maso nakrájíme na tenké nudličky, šunku také a dobře vzájemně promícháme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče poklademe vrstvu brambor, na to cuketu, na to maso, na to cuketu a nakonec brambory. Polovinu smetany rošleháme s vejci a zalijeme.
2
Přikryté pečeme cca 45 minut, poté odkryjeme, dolijeme zbývající smetanu a ještě 15 minut pečeme odkryté. Jako alternativa je dobré i mleté maso ochucené jako na sekanou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hana Krupková
|5. 10. 2008 21:39
Moc chválím. Měla jsem málo cukety, tak jsem nastrouhala zbytek patyzonu. I tak to bylo výborné. Vůbec nic nezbylo a manžel se olyzoval. Udělám častěji.Díky za výborný nápad.
Iveta Bílková
|17. 9. 2008 07:19
Vynikajícíííííí!!! Díky cuketě a smetaně to bylo krásně šťavňaťoučké. Brambory jsem okořenila kořením "Americké brambory". Rodinka se jenom olizovala. Toto bude naše oblíbené jídlo. Dávám za 1.Děkuji za skvělou inspiraci..
Lucie Sobotková
|16. 9. 2008 12:47
nevěřila bych, že to bude tak moc dobré. jen jsem ještě trošku osolila brambory. Mňamka
Jana Remková
|9. 7. 2008 20:31
Vynikající recept,nemyslím,že by tady byl z cukety lepší.Za jedna,autore receptu.
Jana Fabiánová
|9. 7. 2008 13:15
Je to dobré, vyzkoušela jsem, ale bez šunky, ta je v jídle jaksi bez chuti, jak píše Lenka problém s bramborami, tak to jsem neměla, asi nemá horkovzdušnou troubu :o))
Martina Bíbová
|30. 9. 2007 12:23
super kombinace, jak uprostřed vrstev, tak navrch před koncem dopékání jsem přidala sýr :-) vonělo to po celé kuchyni a výsledek byl lahodný chutný oběd.
Katka
|4. 9. 2007 15:59
Mělo to u nás úspěch. Díky smetaně a vajíčkům nebyly brambory vysušené. Maso nasálo překvapivě chuť šunky.
Lenka
|26. 7. 2007 09:48
velice vydařené! trochu problém je, že vrchní brambory jsou méně upečené než ty dolní, ale jinak vyloženě lahůdka. navíc vajíčko udělá navrchu moc pěknou krustičku, takže zapečená mísa je lákavá už jen na pohled.