• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Cuketa plněná mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Cuketa plněná mletým masem

autor: Lucie1988
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 198
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketa plněná mletým masem
Nahrát fotku
 

Cukety se těší čím dál větší oblibě - dají se jíst i syrové, ale mnohem častěji se konzumují po tepelné úpravě. Po zapečení cuket spolu s mletým masem vzniká chutný a rychlý pokrm, ke kterému se nejlépe hodí vařené nebo pečené brambory.

Cuketa plněná mletým masem

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks cuketa
    • 2
      špetka sůl
    • 3
      ks rajčata
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      snítka petrželka
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 1
      lžíce provensálské bylinky
    • 4
      hrst sýr
    • 2
      špetka pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu (čím víc, tím víc masové směsi se do nich pak vejde). Dáme na plech vyložený pečícím papírem.
2
Vydlabanou dužinu nasekáme na větší kousky, budeme jí později přidávat do masové směsi.

RADA: Co jste možná nevěděli o cuketách: zkuste ty nej recepty

3
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso (já dávám hověží) a smažíme tak dlouho, dokud se maso nerozpadá na malé kousíčky. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, vydlabanou dužinu z cukety, česnek a petrželku nasekané na drobno a podle chuti sůl a provensálské bylinky. Snížíme plamen a dusíme, dokud zelenina nezměkne.

RADA: Podívejte se na VIDEO návod, jak krájet cibuli

4
Masovou směsí potom plníme vydlabané cukety, pořádně upěchujeme opepříme.

RADA: Mrkněte na VIDEO, jak rychle loupat česnek

5
Pečeme cca na 30-45 min (podle velikosti cukety) v troubě vyhřáté na 150°C. Posledních 15min pečení zasypu cukety strouhaným eidamem a nechám zapéct.

RADA: Cuketové menu ze záhonu

6
Dobrou chuť!

RADA: Jak udělat bramborovou kaši? Mrkněte na VIDEO!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená cuketa s mletým masem

Zapečená cuketa s mletým masem

Zapečená cuketa /lilek s mletým masem a mozzarellou

Zapečená cuketa /lilek s mletým masem…

Jablka plněná mletým masem

Jablka plněná mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katulda | 17. 7. 2018 16:02

    Výborné, děkuji. Použila jsem vepřové maso a rozhodně jsem nedělala naposled! :-)

  • M | 26. 8. 2016 12:29

    Recept výborný. Vynechala jsem česnek a do mletého masa přidala ještě rajčatový protlak a chuť byla výtečná :-)

  • Víla Elvíra | 10. 8. 2016 20:52

    Děkuji za recept a dávám za jedna! Přesně jsem se držela receptu a výsledek byl vynikající. Plněné cukety jsem dělala poprvé, recept si ukládám a určitě budu dělat znovu.

  • Kája | 30. 7. 2016 10:30

    Nepopírá hovězí pečené maso není moc zdravé.

  • Zdeněk | 14. 7. 2016 22:54

    Můj první pokus s cuketou a hned výborný výsledek ! Děkuji. Popírá mé oblíbené heslo, že jídlo je buď zdravé nebo dobré. :-)

  • Líba | 1. 7. 2016 22:14

    mám tenhe recept uložený,jak narostou první cukety už ho hledám,nemá to chybu,moc dobré O:-) O:-) ;-)

  • Lucie | 6. 1. 2016 12:32

    Vcera jsem to delala poprve a vyborne! Jen bych priste cuketu osolila , nez ji naplnim masovou smesi. Jo a do smesi jsem jeste pridala 2 lzicky dijonske horcice :)) mnaaam

  • haninakoky | 19. 10. 2015 12:45

    Takhle upravená cuketa je výborná. Udělala jsem ji a moc jsme si pochutnali s rodinou. Určitě jí budeme dělat častěji. :-) Mohu jen doporučit a dávám za 1. 8-)

  • Oli | 4. 8. 2015 18:41

    To nemá chybu...dokonalost sama <3

  • Davča | 14. 7. 2015 15:01

    Píšu ještě s plnou pusou a tohle vám musím říct: jestli máte cukynu a upravujete ji jinak, než podle tohoto receptu, je to plýtvání a nemám vás rád! ;-)

  • Lucie | 18. 9. 2014 10:07

    Dnes jsem dělala poprvé. Je to výborné. Přidala jsem jen o trochu více česneku a mňamka ;-) ;-) ;-)

  • veverka78
    veverka78 | 5. 9. 2014 12:01

    dělám už poněkolikáté a je to výborné :-)

  • tito | 21. 8. 2014 09:50

    včera jsme je měli zase, jsou výborný

  • Yv | 11. 8. 2014 14:30

    Vynikajici..jeste jsem pridala cerstve hribky na drobno a vynikajici :-)

  • Aluš | 24. 8. 2013 22:44

    A posypala nivou <3

  • Aluš | 24. 8. 2013 22:43

    Děkuji moc za recept! Já už od mala cuketa fuj, to nikdy jíst nebudu 8-) No a na přání jsem otci teda upekla a tak krásně to vonělo, že jsem musela ochutnat taky a fakt mňamka. Jen jsem si to trochu podle potřeby poupravila, měla jsem velikánskou, tak jsem ji nakrájela na hrubší kolečka, vydlabala a naplnila. A jelikož máme rádi česnek, tak jsem dala o dost víc, ale opravdu mňam! :-[ :-)

  • Ani | 27. 3. 2013 13:02

    Tak tady je zase někdo chytrej.....proč by se jako nesměl zahřívat? Jinak díky na recept -super <3

  • TheKacabi
    TheKacabi | 10. 2. 2013 17:06

    Dala jsem tam místo trochu provensálského a trochu koření čubrica - vynikající :-)

  • llluky | 30. 1. 2013 17:58

    <3 <3 ;-) je to bezva :-) 8-) <3 hustý O:-)

  • frantapetra | 24. 11. 2012 15:12

    Moc nám chutnalo, recept jsem nijak neupravovala, je výborný!!! :-)

  • iPaulCZE | 30. 10. 2012 15:25

    Výborný recept a to cuketu ani nemám moc rád, doporučuji

  • Lucie1988 | 28. 10. 2012 10:59

    Hezký den, Kláro, je myšleno přesně tak, jak píše Ajaja, pro zkušené kuchařky je toto samozřejmost, ale raději jsem to do receptu napsala, aby bylo všem jasné, jaká má struktura masa být :-)

  • Lucie1988 | 28. 10. 2012 10:56

    Dobrý den, některé olivové oleje jsou pro teplou kuchyni bezvadné, olivový olej má tzv. bod přepalování 210°C (do této teploty si stále zachovává všechny své důležité živiny!), jiné tuky se při této teplotě již přepalují. Například slunečnicový olej se přepaluje už při teplotě okolo 170°C a vepřové sádlo při teplotě 180°C. Samozřejmě není nutné v tomto receptu olivový olej použít, můžete zaměnit za tuk, na který jste doma zvyklí.

  • Ajaja | 22. 9. 2012 11:49

    Ono jde asi o to, že to mleté se tam dá jako "hrouda", takže je třeba, aby se neopeklo jako hrouda, ale rozpadlo se na ty malé kousky co prolezly mlýnkem. Tak se lépe spojí se šťávou... ;-)

  • Ajaja | 22. 9. 2012 11:48

    Není oliváč jako oliváč.... panenský se nezahřívá, je do studené kuchyně. Pokud nejde o panenský, pak klidně i do teplé kuchyně ;-)

  • L.Z. | 9. 8. 2012 16:18

    Dovolím si reagovat. Olivový olej se vyrábí jak pro teplou kuchyni, tak pro studenou kuchyni. Stačí si přečíst etikety :-\

  • l.sylvie | 10. 7. 2012 16:16

    Použila jsem slunečnicový olej, cibulku jsem po osmažení raději vyndala a pak teprve dala smažit maso. S těmi kousíčky bylo pravděpodobně myšleno až se vyškvaří tuk z masa. Oliváčem jsem pokapala celou cuketu až při zapékání, když jsem přidávala sýr. Jednoduché a dobré jídlo, dokonce i ty brambory jako příloha jsou dá se říci zbytečné, chutná skvěle i s bílým pečivem.

  • Klára K. | 10. 7. 2012 10:25

    Myslím si, že mleté mäso by už sa nemalo rozpadávať na ešte menšie kúštičky. Mohol by to autor nejak vysvetliť?

  • Oliva | 2. 7. 2012 10:42

    olivový olej rozpálit na pánvi? co je to za kra.... ? nevím k čemu tak zbytečně utrácet peníze. oliváč se nesmí zahřívat, ztrácí důležité složky, kvůli kterým se ho využívá. lidi přemýšlejte trochu :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa Mleté maso Olivový olej Pepř drcený Petrželka Provensálské bylinky Rajčata Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malínský špaček od sestry Ireny

Malínský špaček od sestry Ireny

Hrnečková paštika

Hrnečková paštika

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Plněné papriky II.

Plněné papriky II.

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Těsto na italskou pizzu

Těsto na italskou pizzu

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Bublanina z remosky

Bublanina z remosky

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

173
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
112
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
50
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Cuketa na slanině s česnekem
Cuketa na slanině s česnekem
Cuketa na smetaně
Cuketa na smetaně
Cuketa na smetaně II.
Cuketa na smetaně II.
Cuketa po řecku
Cuketa po řecku
Cuketa pod peřinou
Cuketa pod peřinou
Cuketa s vejci - smaženice
Cuketa s vejci - smaženice
  • Recepty.cz
  • Cuketa plněná mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact