• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Cuketa plněná mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Cuketa plněná mletým masem

autor: Lucie1988
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 195
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketa plněná mletým masem
Nahrát fotku
 

Cukety se těší čím dál větší oblibě - dají se jíst i syrové, ale mnohem častěji se konzumují po tepelné úpravě. Po zapečení cuket spolu s mletým masem vzniká chutný a rychlý pokrm, ke kterému se nejlépe hodí vařené nebo pečené brambory.

Cuketa plněná mletým masem

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks cuketa
    • 2
      špetka sůl
    • 3
      ks rajčata
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      snítka petrželka
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 1
      lžíce provensálské bylinky
    • 4
      hrst sýr
    • 2
      špetka pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu (čím víc, tím víc masové směsi se do nich pak vejde). Dáme na plech vyložený pečícím papírem.
2
Vydlabanou dužinu nasekáme na větší kousky, budeme jí později přidávat do masové směsi.

RADA: Co jste možná nevěděli o cuketách: zkuste ty nej recepty

3
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso (já dávám hověží) a smažíme tak dlouho, dokud se maso nerozpadá na malé kousíčky. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, vydlabanou dužinu z cukety, česnek a petrželku nasekané na drobno a podle chuti sůl a provensálské bylinky. Snížíme plamen a dusíme, dokud zelenina nezměkne.

RADA: Podívejte se na VIDEO návod, jak krájet cibuli

4
Masovou směsí potom plníme vydlabané cukety, pořádně upěchujeme opepříme.

RADA: Mrkněte na VIDEO, jak rychle loupat česnek

5
Pečeme cca na 30-45 min (podle velikosti cukety) v troubě vyhřáté na 150°C. Posledních 15min pečení zasypu cukety strouhaným eidamem a nechám zapéct.

RADA: Cuketové menu ze záhonu

6
Dobrou chuť!

RADA: Jak udělat bramborovou kaši? Mrkněte na VIDEO!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená cuketa s mletým masem

Zapečená cuketa s mletým masem

Zapečená cuketa /lilek s mletým masem a mozzarellou

Zapečená cuketa /lilek s mletým masem…

Jablka plněná mletým masem

Jablka plněná mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katulda | 17. 7. 2018 16:02

    Výborné, děkuji. Použila jsem vepřové maso a rozhodně jsem nedělala naposled! :-)

  • M | 26. 8. 2016 12:29

    Recept výborný. Vynechala jsem česnek a do mletého masa přidala ještě rajčatový protlak a chuť byla výtečná :-)

  • Víla Elvíra | 10. 8. 2016 20:52

    Děkuji za recept a dávám za jedna! Přesně jsem se držela receptu a výsledek byl vynikající. Plněné cukety jsem dělala poprvé, recept si ukládám a určitě budu dělat znovu.

  • Kája | 30. 7. 2016 10:30

    Nepopírá hovězí pečené maso není moc zdravé.

  • Zdeněk | 14. 7. 2016 22:54

    Můj první pokus s cuketou a hned výborný výsledek ! Děkuji. Popírá mé oblíbené heslo, že jídlo je buď zdravé nebo dobré. :-)

  • Líba | 1. 7. 2016 22:14

    mám tenhe recept uložený,jak narostou první cukety už ho hledám,nemá to chybu,moc dobré O:-) O:-) ;-)

  • Lucie | 6. 1. 2016 12:32

    Vcera jsem to delala poprve a vyborne! Jen bych priste cuketu osolila , nez ji naplnim masovou smesi. Jo a do smesi jsem jeste pridala 2 lzicky dijonske horcice :)) mnaaam

  • haninakoky | 19. 10. 2015 12:45

    Takhle upravená cuketa je výborná. Udělala jsem ji a moc jsme si pochutnali s rodinou. Určitě jí budeme dělat častěji. :-) Mohu jen doporučit a dávám za 1. 8-)

  • Oli | 4. 8. 2015 18:41

    To nemá chybu...dokonalost sama <3

  • Davča | 14. 7. 2015 15:01

    Píšu ještě s plnou pusou a tohle vám musím říct: jestli máte cukynu a upravujete ji jinak, než podle tohoto receptu, je to plýtvání a nemám vás rád! ;-)

  • Lucie | 18. 9. 2014 10:07

    Dnes jsem dělala poprvé. Je to výborné. Přidala jsem jen o trochu více česneku a mňamka ;-) ;-) ;-)

  • veverka78
    veverka78 | 5. 9. 2014 12:01

    dělám už poněkolikáté a je to výborné :-)

  • tito | 21. 8. 2014 09:50

    včera jsme je měli zase, jsou výborný

  • Yv | 11. 8. 2014 14:30

    Vynikajici..jeste jsem pridala cerstve hribky na drobno a vynikajici :-)

  • Aluš | 24. 8. 2013 22:44

    A posypala nivou <3

  • Aluš | 24. 8. 2013 22:43

    Děkuji moc za recept! Já už od mala cuketa fuj, to nikdy jíst nebudu 8-) No a na přání jsem otci teda upekla a tak krásně to vonělo, že jsem musela ochutnat taky a fakt mňamka. Jen jsem si to trochu podle potřeby poupravila, měla jsem velikánskou, tak jsem ji nakrájela na hrubší kolečka, vydlabala a naplnila. A jelikož máme rádi česnek, tak jsem dala o dost víc, ale opravdu mňam! :-[ :-)

  • Ani | 27. 3. 2013 13:02

    Tak tady je zase někdo chytrej.....proč by se jako nesměl zahřívat? Jinak díky na recept -super <3

  • TheKacabi
    TheKacabi | 10. 2. 2013 17:06

    Dala jsem tam místo trochu provensálského a trochu koření čubrica - vynikající :-)

  • llluky | 30. 1. 2013 17:58

    <3 <3 ;-) je to bezva :-) 8-) <3 hustý O:-)

  • frantapetra | 24. 11. 2012 15:12

    Moc nám chutnalo, recept jsem nijak neupravovala, je výborný!!! :-)

  • iPaulCZE | 30. 10. 2012 15:25

    Výborný recept a to cuketu ani nemám moc rád, doporučuji

  • Lucie1988 | 28. 10. 2012 10:59

    Hezký den, Kláro, je myšleno přesně tak, jak píše Ajaja, pro zkušené kuchařky je toto samozřejmost, ale raději jsem to do receptu napsala, aby bylo všem jasné, jaká má struktura masa být :-)

  • Lucie1988 | 28. 10. 2012 10:56

    Dobrý den, některé olivové oleje jsou pro teplou kuchyni bezvadné, olivový olej má tzv. bod přepalování 210°C (do této teploty si stále zachovává všechny své důležité živiny!), jiné tuky se při této teplotě již přepalují. Například slunečnicový olej se přepaluje už při teplotě okolo 170°C a vepřové sádlo při teplotě 180°C. Samozřejmě není nutné v tomto receptu olivový olej použít, můžete zaměnit za tuk, na který jste doma zvyklí.

  • Ajaja | 22. 9. 2012 11:49

    Ono jde asi o to, že to mleté se tam dá jako "hrouda", takže je třeba, aby se neopeklo jako hrouda, ale rozpadlo se na ty malé kousky co prolezly mlýnkem. Tak se lépe spojí se šťávou... ;-)

  • Ajaja | 22. 9. 2012 11:48

    Není oliváč jako oliváč.... panenský se nezahřívá, je do studené kuchyně. Pokud nejde o panenský, pak klidně i do teplé kuchyně ;-)

  • L.Z. | 9. 8. 2012 16:18

    Dovolím si reagovat. Olivový olej se vyrábí jak pro teplou kuchyni, tak pro studenou kuchyni. Stačí si přečíst etikety :-\

  • l.sylvie | 10. 7. 2012 16:16

    Použila jsem slunečnicový olej, cibulku jsem po osmažení raději vyndala a pak teprve dala smažit maso. S těmi kousíčky bylo pravděpodobně myšleno až se vyškvaří tuk z masa. Oliváčem jsem pokapala celou cuketu až při zapékání, když jsem přidávala sýr. Jednoduché a dobré jídlo, dokonce i ty brambory jako příloha jsou dá se říci zbytečné, chutná skvěle i s bílým pečivem.

  • Klára K. | 10. 7. 2012 10:25

    Myslím si, že mleté mäso by už sa nemalo rozpadávať na ešte menšie kúštičky. Mohol by to autor nejak vysvetliť?

  • Oliva | 2. 7. 2012 10:42

    olivový olej rozpálit na pánvi? co je to za kra.... ? nevím k čemu tak zbytečně utrácet peníze. oliváč se nesmí zahřívat, ztrácí důležité složky, kvůli kterým se ho využívá. lidi přemýšlejte trochu :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa Mleté maso Olivový olej Pepř drcený Petrželka Provensálské bylinky Rajčata Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí perník

Domácí perník

Zeleninová polévka s pohankou

Zeleninová polévka s pohankou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Mrkvovo-medový koláč s pomerančem

Banánový dortík s kakaem

Banánový dortík s kakaem

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

21
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
18
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
17
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Ořechové kostky - miniřezy
Ořechové kostky -…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Překvápko v Praze: Dua Lipa zazpívala píseň Ewy Farné!

Překvápko v Praze: Dua Lipa zazpívala píseň Ewy Farné!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Cuketa na slanině s česnekem
Cuketa na slanině s česnekem
Cuketa na smetaně
Cuketa na smetaně
Cuketa na smetaně II.
Cuketa na smetaně II.
Cuketa po řecku
Cuketa po řecku
Cuketa pod peřinou
Cuketa pod peřinou
Cuketa s vejci - smaženice
Cuketa s vejci - smaženice
  • Recepty.cz
  • Cuketa plněná mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact