• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Cuketa plněná mletým masem
Napište svůj komentář k receptu

Cuketa plněná mletým masem

autor: Lucie1988
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 197
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketa plněná mletým masem
Nahrát fotku
 

Cukety se těší čím dál větší oblibě - dají se jíst i syrové, ale mnohem častěji se konzumují po tepelné úpravě. Po zapečení cuket spolu s mletým masem vzniká chutný a rychlý pokrm, ke kterému se nejlépe hodí vařené nebo pečené brambory.

Cuketa plněná mletým masem

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks cuketa
    • 2
      špetka sůl
    • 3
      ks rajčata
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      snítka petrželka
    • 0,50
      kg mleté maso
    • 1
      lžíce provensálské bylinky
    • 4
      hrst sýr
    • 2
      špetka pepř drcený

Postup přípravy receptu

1
Cukety omyjeme, podélně rozpůlíme a vydlabeme dužinu (čím víc, tím víc masové směsi se do nich pak vejde). Dáme na plech vyložený pečícím papírem.
2
Vydlabanou dužinu nasekáme na větší kousky, budeme jí později přidávat do masové směsi.

RADA: Co jste možná nevěděli o cuketách: zkuste ty nej recepty

3
V hlubší pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém zesklovatíme na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme mleté maso (já dávám hověží) a smažíme tak dlouho, dokud se maso nerozpadá na malé kousíčky. Přidáme rajčata nakrájená na kostičky, vydlabanou dužinu z cukety, česnek a petrželku nasekané na drobno a podle chuti sůl a provensálské bylinky. Snížíme plamen a dusíme, dokud zelenina nezměkne.

RADA: Podívejte se na VIDEO návod, jak krájet cibuli

4
Masovou směsí potom plníme vydlabané cukety, pořádně upěchujeme opepříme.

RADA: Mrkněte na VIDEO, jak rychle loupat česnek

5
Pečeme cca na 30-45 min (podle velikosti cukety) v troubě vyhřáté na 150°C. Posledních 15min pečení zasypu cukety strouhaným eidamem a nechám zapéct.

RADA: Cuketové menu ze záhonu

6
Dobrou chuť!

RADA: Jak udělat bramborovou kaši? Mrkněte na VIDEO!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená cuketa s mletým masem

Zapečená cuketa s mletým masem

Zapečená cuketa /lilek s mletým masem a mozzarellou

Zapečená cuketa /lilek s mletým masem…

Jablka plněná mletým masem

Jablka plněná mletým masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • katulda | 17. 7. 2018 16:02

    Výborné, děkuji. Použila jsem vepřové maso a rozhodně jsem nedělala naposled! :-)

  • M | 26. 8. 2016 12:29

    Recept výborný. Vynechala jsem česnek a do mletého masa přidala ještě rajčatový protlak a chuť byla výtečná :-)

  • Víla Elvíra | 10. 8. 2016 20:52

    Děkuji za recept a dávám za jedna! Přesně jsem se držela receptu a výsledek byl vynikající. Plněné cukety jsem dělala poprvé, recept si ukládám a určitě budu dělat znovu.

  • Kája | 30. 7. 2016 10:30

    Nepopírá hovězí pečené maso není moc zdravé.

  • Zdeněk | 14. 7. 2016 22:54

    Můj první pokus s cuketou a hned výborný výsledek ! Děkuji. Popírá mé oblíbené heslo, že jídlo je buď zdravé nebo dobré. :-)

  • Líba | 1. 7. 2016 22:14

    mám tenhe recept uložený,jak narostou první cukety už ho hledám,nemá to chybu,moc dobré O:-) O:-) ;-)

  • Lucie | 6. 1. 2016 12:32

    Vcera jsem to delala poprve a vyborne! Jen bych priste cuketu osolila , nez ji naplnim masovou smesi. Jo a do smesi jsem jeste pridala 2 lzicky dijonske horcice :)) mnaaam

  • haninakoky | 19. 10. 2015 12:45

    Takhle upravená cuketa je výborná. Udělala jsem ji a moc jsme si pochutnali s rodinou. Určitě jí budeme dělat častěji. :-) Mohu jen doporučit a dávám za 1. 8-)

  • Oli | 4. 8. 2015 18:41

    To nemá chybu...dokonalost sama <3

  • Davča | 14. 7. 2015 15:01

    Píšu ještě s plnou pusou a tohle vám musím říct: jestli máte cukynu a upravujete ji jinak, než podle tohoto receptu, je to plýtvání a nemám vás rád! ;-)

  • Lucie | 18. 9. 2014 10:07

    Dnes jsem dělala poprvé. Je to výborné. Přidala jsem jen o trochu více česneku a mňamka ;-) ;-) ;-)

  • veverka78
    veverka78 | 5. 9. 2014 12:01

    dělám už poněkolikáté a je to výborné :-)

  • tito | 21. 8. 2014 09:50

    včera jsme je měli zase, jsou výborný

  • Yv | 11. 8. 2014 14:30

    Vynikajici..jeste jsem pridala cerstve hribky na drobno a vynikajici :-)

  • Aluš | 24. 8. 2013 22:44

    A posypala nivou <3

  • Aluš | 24. 8. 2013 22:43

    Děkuji moc za recept! Já už od mala cuketa fuj, to nikdy jíst nebudu 8-) No a na přání jsem otci teda upekla a tak krásně to vonělo, že jsem musela ochutnat taky a fakt mňamka. Jen jsem si to trochu podle potřeby poupravila, měla jsem velikánskou, tak jsem ji nakrájela na hrubší kolečka, vydlabala a naplnila. A jelikož máme rádi česnek, tak jsem dala o dost víc, ale opravdu mňam! :-[ :-)

  • Ani | 27. 3. 2013 13:02

    Tak tady je zase někdo chytrej.....proč by se jako nesměl zahřívat? Jinak díky na recept -super <3

  • TheKacabi
    TheKacabi | 10. 2. 2013 17:06

    Dala jsem tam místo trochu provensálského a trochu koření čubrica - vynikající :-)

  • llluky | 30. 1. 2013 17:58

    <3 <3 ;-) je to bezva :-) 8-) <3 hustý O:-)

  • frantapetra | 24. 11. 2012 15:12

    Moc nám chutnalo, recept jsem nijak neupravovala, je výborný!!! :-)

  • iPaulCZE | 30. 10. 2012 15:25

    Výborný recept a to cuketu ani nemám moc rád, doporučuji

  • Lucie1988 | 28. 10. 2012 10:59

    Hezký den, Kláro, je myšleno přesně tak, jak píše Ajaja, pro zkušené kuchařky je toto samozřejmost, ale raději jsem to do receptu napsala, aby bylo všem jasné, jaká má struktura masa být :-)

  • Lucie1988 | 28. 10. 2012 10:56

    Dobrý den, některé olivové oleje jsou pro teplou kuchyni bezvadné, olivový olej má tzv. bod přepalování 210°C (do této teploty si stále zachovává všechny své důležité živiny!), jiné tuky se při této teplotě již přepalují. Například slunečnicový olej se přepaluje už při teplotě okolo 170°C a vepřové sádlo při teplotě 180°C. Samozřejmě není nutné v tomto receptu olivový olej použít, můžete zaměnit za tuk, na který jste doma zvyklí.

  • Ajaja | 22. 9. 2012 11:49

    Ono jde asi o to, že to mleté se tam dá jako "hrouda", takže je třeba, aby se neopeklo jako hrouda, ale rozpadlo se na ty malé kousky co prolezly mlýnkem. Tak se lépe spojí se šťávou... ;-)

  • Ajaja | 22. 9. 2012 11:48

    Není oliváč jako oliváč.... panenský se nezahřívá, je do studené kuchyně. Pokud nejde o panenský, pak klidně i do teplé kuchyně ;-)

  • L.Z. | 9. 8. 2012 16:18

    Dovolím si reagovat. Olivový olej se vyrábí jak pro teplou kuchyni, tak pro studenou kuchyni. Stačí si přečíst etikety :-\

  • l.sylvie | 10. 7. 2012 16:16

    Použila jsem slunečnicový olej, cibulku jsem po osmažení raději vyndala a pak teprve dala smažit maso. S těmi kousíčky bylo pravděpodobně myšleno až se vyškvaří tuk z masa. Oliváčem jsem pokapala celou cuketu až při zapékání, když jsem přidávala sýr. Jednoduché a dobré jídlo, dokonce i ty brambory jako příloha jsou dá se říci zbytečné, chutná skvěle i s bílým pečivem.

  • Klára K. | 10. 7. 2012 10:25

    Myslím si, že mleté mäso by už sa nemalo rozpadávať na ešte menšie kúštičky. Mohol by to autor nejak vysvetliť?

  • Oliva | 2. 7. 2012 10:42

    olivový olej rozpálit na pánvi? co je to za kra.... ? nevím k čemu tak zbytečně utrácet peníze. oliváč se nesmí zahřívat, ztrácí důležité složky, kvůli kterým se ho využívá. lidi přemýšlejte trochu :'(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky Zelenina
Maso Pokrmy Mleté Ze zeleniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cuketa Mleté maso Olivový olej Pepř drcený Petrželka Provensálské bylinky Rajčata Sůl Sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Kanadský králík

Kanadský králík

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Burger s fat cat omáčkou

Burger s fat cat omáčkou

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

60
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
40
Virgin mojito
Virgin mojito
39
Dýňová tortila
Dýňová tortila
24
Máslové řízky
Máslové řízky
23
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. &#039;Každý měsíc kupuji nové boty,&#039; říká maminka

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Cuketa na slanině s česnekem
Cuketa na slanině s česnekem
Cuketa na smetaně
Cuketa na smetaně
Cuketa na smetaně II.
Cuketa na smetaně II.
Cuketa po řecku
Cuketa po řecku
Cuketa pod peřinou
Cuketa pod peřinou
Cuketa s vejci - smaženice
Cuketa s vejci - smaženice
  • Recepty.cz
  • Cuketa plněná mletým masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact