• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Napište svůj komentář k receptu

Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g cuketa nebo oloupaný patizon
    • 1
      ks cibule
    • máslo nebo olej
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika maďarská
    • 1
      lžíce hladká mouka cca
    • 2
      dl vývar nebo voda a bujon
    • sůl
    • zakysaná smetana pokojové teploty

Postup přípravy receptu

1
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle nebo oleji dosklovata. Přidáme mletou papriku (můžeme dle chuti zkombinovat s pálivou) a necháme ji za stálého míchání krátce zpěnit. Papriku nesmažíme dlouho, aby nezhořkla a ihned ji zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přisypeme na kostičky, hranolky, půlměsíčky... pokrájenou neloupanou mladou cuketu či oloupaný a vydlabaný patizon a dusíme na mírném ohni, pod poklicí doměkka - na skus.
3
Zakysanou smetanu pokojové teploty dáme do většího hrnku a dobře ji promícháme dohladka, s částí ještě nezahuštěné omáčky, kterou jsme do ní slili. Cuketu v hrnci zaprášíme moukou, promícháme a necháme krátce probublat. Pak odstavíme, přilijeme a vmícháme smetanu a už jen osolíme, případně opepříme dle chuti.
4
Podáváme s bramborem, knedlíkem, těstovinami...

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

5
TIP: Paprikáš můžeme udělat i se smetanou ke šlehání nebo na vaření, kdy mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do paprikáše a ještě krátce provaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné cuketové květy s mátovo-ančovičkovou omáčkou

Plněné cuketové květy s mátovo…

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Cuketové placky

Cuketové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Hladká mouka Máslo Mletá sladká paprika Sůl Vývar Zakysaná smetana

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové jednohubky

Hermelínové jednohubky

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Výborné buchty

Výborné buchty

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

106
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
32
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
29
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
29
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná a zeleninová vlna léta!
Samosběry ve Vraňanech nekončí – přichází ovocná…
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
AHA.cz Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Vojta Dyk: Dělá rodině ostudu, děti se za něho stydí

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Alena Vránová slaví úctyhodných 93 let! Obdivuhodná žena, která se vám vryje pod kůži

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

Jiří Krampol (†87): Detaily posledního rozloučení!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Crumble s ostružinami
Crumble s ostružinami
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Cuba libre
Cuba libre
Cuketa na medu
Cuketa na medu
Cuketa na orientální způsob
Cuketa na orientální způsob
Cuketa na slanině s česnekem
Cuketa na slanině s česnekem
  • Recepty.cz
  • Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact