• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Napište svůj komentář k receptu

Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g cuketa nebo oloupaný patizon
    • 1
      ks cibule
    • máslo nebo olej
    • 1
      lžíce mletá sladká paprika maďarská
    • 1
      lžíce hladká mouka cca
    • 2
      dl vývar nebo voda a bujon
    • sůl
    • zakysaná smetana pokojové teploty

Postup přípravy receptu

1
Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na másle nebo oleji dosklovata. Přidáme mletou papriku (můžeme dle chuti zkombinovat s pálivou) a necháme ji za stálého míchání krátce zpěnit. Papriku nesmažíme dlouho, aby nezhořkla a ihned ji zalijeme vývarem nebo vodou s bujonem.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Přisypeme na kostičky, hranolky, půlměsíčky... pokrájenou neloupanou mladou cuketu či oloupaný a vydlabaný patizon a dusíme na mírném ohni, pod poklicí doměkka - na skus.
3
Zakysanou smetanu pokojové teploty dáme do většího hrnku a dobře ji promícháme dohladka, s částí ještě nezahuštěné omáčky, kterou jsme do ní slili. Cuketu v hrnci zaprášíme moukou, promícháme a necháme krátce probublat. Pak odstavíme, přilijeme a vmícháme smetanu a už jen osolíme, případně opepříme dle chuti.
4
Podáváme s bramborem, knedlíkem, těstovinami...

RADA: Jak vařit těstoviny, aby se neslepily? Mrkněte na VIDEO

5
TIP: Paprikáš můžeme udělat i se smetanou ke šlehání nebo na vaření, kdy mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do paprikáše a ještě krátce provaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Plněné cuketové květy s mátovo-ančovičkovou omáčkou

Plněné cuketové květy s mátovo…

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Zapečené cukety se šunkou a sýrem

Cuketové placky

Cuketové placky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Hladká mouka Máslo Mletá sladká paprika Sůl Vývar Zakysaná smetana

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Guláš v papiňáku

Guláš v papiňáku

Zeleninové placičky II.

Zeleninové placičky II.

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Kynuté máslové koláčky

Kynuté máslové koláčky

Francouzský máslový koláč Chinois

Francouzský máslový koláč Chinois

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

94
Zázvorová roláda s tvarohem a povidly
Zázvorová roláda s…
92
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
90
Zelené risotto s chřestem a krevetami
Zelené risotto s…
87
Zdravý ovocný koláč ze špaldové mouky
Zdravý ovocný koláč ze…
56
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Crumble s ostružinami
Crumble s ostružinami
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Cuba libre
Cuba libre
Cuketa na medu
Cuketa na medu
Cuketa na orientální způsob
Cuketa na orientální způsob
Cuketa na slanině s česnekem
Cuketa na slanině s česnekem
  • Recepty.cz
  • Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact