Na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme cuketu nakrájenou na kostičky a chvíli podusíme. Zaprášíme moukou a mletou paprikou a zalijeme vodou, přidáme bujón a bazalku a dusíme do měkka. Přidáme smetanu a dochutíme solí, cukrem a octem. Omáčka má být hustější. Podáváme s bramborem a vařeným vejcem, nebo vařeným masem
Já jsem cuketu oloupala a vykrájela části s peckama. Smetana se nesrazila, ale přidávala jsem ji až úplně nakonec, když už se omáčka nevařila. Jeden den jsme měli s vajíčkem a druhý den s výpečkama :-)
Cuketu dáváte loupanou nebo ne? Jen chci napsat, že pozor na to aby se smetana v horkem roztoku nesrazila, doporučuji odlit trochu do mystičky a tam zamíchat a pak teprve dát do omáčky. ;-) Jdu to vyzkoušet, ještě jsem cuketu nikdy nedělala. :-\