Cibuli nakrájíme na drobno, česnek prolisujeme a chilli papričky nakrájíme na kolečka asi do půlky. Zbytek papričky nakrájíme podélně a dáme do vody s ledem na půl hodiny. Paprička se v ledu rozvine a vytvoří takovou kytku, kterou necháme na ozdobu. Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli, česnek a nakrájené papričky na kolečka. Přidáme oloupanou a na větší kousky nakrájenou cuketu a orestujeme asi 3 minuty. Potom přidáme polévkovou lžíci kari a asi kávovou lžičku soli a dále restujeme asi 5 minut. Nakonec přidáme kokosové mléko a stále mícháme dalších 7 minut, dokud mléko nezhoustne. Upravíme na talíř s rýží a přidáme rozvinuté papričky jako ozdobu.
Výborné, talíře jak vymetené, nezůstalo vůbec nic :)
lucin
|17. 8. 2007 15:23
Tak jsem dnes prvne zkusila bez pridani chilli, ale pridala jsem speticku suseneho zazvoru. Bylo to zrovna tak dobre, lepsi pro ty, kteri palive nesnesou:)
eli
|10. 5. 2007 20:32
tak jsme zrovna dojedli, nabylo to spatne. Pravda ze kokosove mleko se nicim nahradit neda. My si ale potrpime na Pinacoladu a tak je u nas kokosove mleko bezne v lednicce. Hodnotim za 1.
Lucin
|7. 3. 2007 16:08
Juro, smetanou s kokosem bych rozhodne nenahrazovala, uz jsem to parkrat zkousela u jinych receptu a chut byla uplne jina. Kokosove mleko je drahe, naucila jsem se kupovat susene kokosove mleko, staci par lzic rozmychat ve sklenicce vody a v jidle se to vubec nepozna. Jinak u te chilli papricky musi kazdy vedet sam, kolik paliveho snese. Ja mam hubu plechovou, tak snesu i vic, ale ten kdo neni zvykly, az vezme radeji jen jednu mensi.
juro
|22. 2. 2007 16:29
cim sa da nahradit kokosove mlieko? smotanou na varenie plus struhany kokos?