Listové těsto rozválíme na tenkou placku (asi 2 mm), rozkrájíme rádýlkem či nožem na menší čtverce a na ně dáme vždy lžičku tvarohové směsi a jeden čtvereček čokolády.
2
Tvarohová směs: tvaroh umícháme s citronovu šťávou a oběma druhy cukrů dohladka. Rohy těsta k sobě spojíme a tak vytvoříme šátečky. Ty přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na 180-200 °C, až jsou šátečky zlaté. (Doba pečení je závsilá na velikosti námi vyrobených šátečků).
3
Pojmenování dezertu vzniklo tak, že když jsem toto poprvé upekla a vytáhla z trouby, přišel můj tehdy tříletý syn a s nadšeným výkřikem "Jé, čuflíky" se hnal k ještě horkému plechu. Recept je velmi rychlý, nádivka se dá obměňovat, ale tato varanta naší rodině chutná zatím nejvíc.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Verča
|14. 4. 2013 16:14
Jsou velmi dobré s jakýmkoliv ovocem ;-) nejvíc mi asi chutnají s jahodama ale :-)
Jarka O.
|14. 3. 2008 12:30
Jsou velmi dobré a rychlé, pekly jsme je dnes s holkama, posíláme 1:-)) Jako náplň někdy zkuste rozmačkané banány, citronovou šťávu, skořicový cukr a sekanou čokoládu, je to delikatesa:-))
Markéta
|9. 3. 2008 10:48
Čuflíky jsou velmi dobré, děkuji za recept minulý týden jsme je dělaly s holkama na pracovních činnostech na vaření a všem moc chutnaly a všichni nám je záviděly :) určitě si je každá uděláme ještě doma alespoň jednou:)....Děkujeme za recept :)
Majka Přidalová
|14. 5. 2007 11:54
Ano, je to taková rychlovka pro nečekané návštěvy :). jsem moc ráda,že chutnaly.
Vlaďka
|11. 5. 2007 14:34
Čuflíky jsem pekla minulý týden ve středu a byly moc dobré a navíc rychlé. Příště to vyzkouším i s uvařeným vanilkovým pudingem místo tvarohu. Čuflíky jsou opravdu rychle pečené, ale i rychle snědené.Děkuji za recept.