Přeneste se symbolicky na slunnou pláž v Karibiku s oblíbeným koktejlem Cuba libre. Stačí vám bílý rum, cola a limetka. Nezapomeňte přihodit do každé sklenice pár kostek ledu, abyste se příjemně osvěžili i v horkých letních dnech.
To je slušný Cuba libre po česku... ;-)))
Správně se má vložit do sklenice nakrájená limeta (množství podle chuti), ideálně muddlerem (nebo čímkoliv jiným) vymačkat, zalít rumem, zasypat kostkami ledu, dolít colou a jemně míchací lžičkou promíchat, aby se ten rum dostal všude, ale hlavně s tím moc nekvedlat, ať se nevyženou bublinky... To je ale věda, co??? 8-)
kk
|27. 11. 2010 17:41
a ty si to jako chces delat z tuzemaku nebo co ze pises ze nebudes shanet originalni rum??...:D Bacardi nebo Havanu maj vsude a vyuziti to ma nejvetsi ze vseho alkoholu kterej znam ty hloupoucka...;) nevim co je teda snaze sehnatelny na bozkovu nebo hnusnym key rumu,...a limeta lezi v krame taky hned vedle pomerance...
Renča
|4. 11. 2010 13:10
Ještě doporučuji tmavý třtinový cukr :-)
Zuzka
|14. 9. 2007 11:13
Lepší je limetka a Havana Rum a pak je to super !!!
Anonym
|28. 7. 2007 22:52
Čau krávo, jesi ti příde složitý doma smíchat 3 věci, tak sem radši nelez nebo aspoň nedržkuj...Vrať se do školy!
Anonym
|11. 6. 2007 09:52
Na originál si člověk může skočit do baru, tohle mají být recepty, které se dají dělat doma ze snze sehnatelných surovin. Neodkážu si představit, že bych sháněla nějaký originální rum, se kterým bych pak nevěděla, co mám dělat, leda že bych se upila originální Cuba libre.
Anonym
|4. 6. 2007 21:48
No tak limeta určitě, žlutý citron na Kubě neexistuje. Jinak mám pocit, že originál se nedělá z bílého, ale z tmavého kubáíského rumu (Aňějo), a taky mi tam chybí cukr.