• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Čtyřvrstvý koláč
Napište svůj komentář k receptu

Čtyřvrstvý koláč

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čtyřvrstvý koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 11
      polohrubá mouka
    • 11
      mléko
    • 6
      cukr
    • 2
      vejce
    • 6
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • nádivka
    • citronová kůra
    • 2
      vejce
    • 500
      g tvaroh
    • smetana
    • moučkový cukr
    • hnědý rum
  • ovoce
    • 750
      g švestky
    • hnědý rum
    • voda
    • cukr
    • meruňky
    • jablka
    • jahodová marmeláda
    • skořice
    • cukrářské piškoty podrcené
  • drobenka
    • hrubá mouka
    • cukr krystal
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené - hodně světlé). Upečenou placku necháme na plechu prochladnout a pak ji pokryjeme tvarohovou nádivkou. Na nádivku dáme vrstvu ovoce. Švestky nebo meruńky můžou být syrové, ale jablka podusím s uvedenými surovinami (prakticky je rozdusím). Posypeme drobenkou a dáme znovu zapéci, až drobenka zrůžoví. Ovoce pod drobenkou můžeme ještě pocukrovat. S pečením opatrně, aby nebylo těsto ze spodu příliš upečené. Peču chvíli zhora i zdola, pak už jen dopékám s vrchním pečením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Metrový koláč

Metrový koláč

Hruškový koláč s vanilkovým medem

Hruškový koláč s vanilkovým medem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 26. 8. 2007 21:01

    S mákem to bylo taky super.

  • Jana Chmelová | 26. 8. 2007 14:03

    Koláč je opravdu moc dobrý , chutnal celé naší rodině.Zkusila jsem podusit místo jablek hrušky a bylo to taky moc dobré. Děkuji za výborný recept. Dávám za 1 !

  • Ivana Samcová | 25. 8. 2007 11:33

    Gábino, zapomněla jsem se zeptat, jaký to bylo s tím makem?

  • Gábina H | 24. 8. 2007 10:49

    Ještě poznámka, chtěla jsem dělat na velký plech, ale z toho množství je to málo, tak jsem všechny ingredience zdvojnásobila a bylo to ok. Drobenku jsem dělala z krystalového cukru, ale byl moc hrubý, takže to příště zkusím z moučkového. Kombinace tvarohu a švestek je úžasná, díky za recept a posílám velkou 1

  • Gábina H | 24. 8. 2007 10:26

    Koláč je výborný, pekla jsem jej včera. Na část jsem přidala i pátou vrstvu - makovou. Jen jsem se chtěla zeptat, zda jste Ivano nezkoušela péct koláč najednou. Myslíte, že by to nešlo bez toho předpékání?

  • Ivana Samcová | 22. 8. 2007 18:19

    Pavlo, jsem ráda, že vám chutnal. K té době pečení, přiznám se, časy pečení vůbec neregistruju. Dělám to většinou všechno od oka, jen mimořádně sleduju čas. Ale hlavní je, že se vám povedl. Zdravím, Ivana.

  • Pavla Potočková | 22. 8. 2007 10:53

    tak vcera jsem kolac vyzkusela a je opravdu vyborny,nepripadal mi zas tak pracny.Ale tim ze nebyla uvedena alespon priblizna doba a teplota peceni,tak jsem ho malinko nedopekla (spodni cast jsem pekla asi 10min na 175st.,cely kolac pak jeste asi 35min na 160st).Davam jednicku.Diky

  • Hanna Bachinger | 4. 8. 2007 00:01

    Nepecu casto, kolac je casove narocny /4 vrstvy/.Ale o to lepsi. Muj tip: do tvarohu trosku vanilkoveho cukru a do drobenky spetku skorice a mlete orechy. Muj favorit!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krystal Cukrářské piškoty Hnědý rum Hrubá mouka Jablka Jahodová marmeláda Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Smetana Švestky Tvaroh Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a s brokolicí

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a…

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

59
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
33
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
28
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Čtyřvrstvý koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact