• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Čtyřvrstvý koláč
Napište svůj komentář k receptu

Čtyřvrstvý koláč

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Čtyřvrstvý koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • těsto
    • 11
      polohrubá mouka
    • 11
      mléko
    • 6
      cukr
    • 2
      vejce
    • 6
      lžíce máslo rozpuštěné
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • nádivka
    • citronová kůra
    • 2
      vejce
    • 500
      g tvaroh
    • smetana
    • moučkový cukr
    • hnědý rum
  • ovoce
    • 750
      g švestky
    • hnědý rum
    • voda
    • cukr
    • meruňky
    • jablka
    • jahodová marmeláda
    • skořice
    • cukrářské piškoty podrcené
  • drobenka
    • hrubá mouka
    • cukr krystal
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, upečeme na vymazaném a vysypaném plechu (jen málo upečené - hodně světlé). Upečenou placku necháme na plechu prochladnout a pak ji pokryjeme tvarohovou nádivkou. Na nádivku dáme vrstvu ovoce. Švestky nebo meruńky můžou být syrové, ale jablka podusím s uvedenými surovinami (prakticky je rozdusím). Posypeme drobenkou a dáme znovu zapéci, až drobenka zrůžoví. Ovoce pod drobenkou můžeme ještě pocukrovat. S pečením opatrně, aby nebylo těsto ze spodu příliš upečené. Peču chvíli zhora i zdola, pak už jen dopékám s vrchním pečením.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Ostružinovomalinový ovesný koláč

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Křehký koláč s kaštanovým pyré

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 26. 8. 2007 21:01

    S mákem to bylo taky super.

  • Jana Chmelová | 26. 8. 2007 14:03

    Koláč je opravdu moc dobrý , chutnal celé naší rodině.Zkusila jsem podusit místo jablek hrušky a bylo to taky moc dobré. Děkuji za výborný recept. Dávám za 1 !

  • Ivana Samcová | 25. 8. 2007 11:33

    Gábino, zapomněla jsem se zeptat, jaký to bylo s tím makem?

  • Gábina H | 24. 8. 2007 10:49

    Ještě poznámka, chtěla jsem dělat na velký plech, ale z toho množství je to málo, tak jsem všechny ingredience zdvojnásobila a bylo to ok. Drobenku jsem dělala z krystalového cukru, ale byl moc hrubý, takže to příště zkusím z moučkového. Kombinace tvarohu a švestek je úžasná, díky za recept a posílám velkou 1

  • Gábina H | 24. 8. 2007 10:26

    Koláč je výborný, pekla jsem jej včera. Na část jsem přidala i pátou vrstvu - makovou. Jen jsem se chtěla zeptat, zda jste Ivano nezkoušela péct koláč najednou. Myslíte, že by to nešlo bez toho předpékání?

  • Ivana Samcová | 22. 8. 2007 18:19

    Pavlo, jsem ráda, že vám chutnal. K té době pečení, přiznám se, časy pečení vůbec neregistruju. Dělám to většinou všechno od oka, jen mimořádně sleduju čas. Ale hlavní je, že se vám povedl. Zdravím, Ivana.

  • Pavla Potočková | 22. 8. 2007 10:53

    tak vcera jsem kolac vyzkusela a je opravdu vyborny,nepripadal mi zas tak pracny.Ale tim ze nebyla uvedena alespon priblizna doba a teplota peceni,tak jsem ho malinko nedopekla (spodni cast jsem pekla asi 10min na 175st.,cely kolac pak jeste asi 35min na 160st).Davam jednicku.Diky

  • Hanna Bachinger | 4. 8. 2007 00:01

    Nepecu casto, kolac je casove narocny /4 vrstvy/.Ale o to lepsi. Muj tip: do tvarohu trosku vanilkoveho cukru a do drobenky spetku skorice a mlete orechy. Muj favorit!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Cukr krystal Cukrářské piškoty Hnědý rum Hrubá mouka Jablka Jahodová marmeláda Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Smetana Švestky Tvaroh Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Citronová poleva

Citronová poleva

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

111
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
68
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
67
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
54
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
54
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Anna Marie Chladová, dcera Blaženy ze Slunce, seno... Rozplakala manžela! V šatech po Krainové

Anna Marie Chladová, dcera Blaženy ze Slunce, seno... Rozplakala manžela! V šatech po Krainové

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K a jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K a jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Čtyřvrstvý koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact