Uvnitř šťavnatý a plný lahodného letního ovoce, jako jsou meruňky, broskve a blumy, na povrchu pak nádherně křupavý, díky křupavé máslové drobence s plátky mandlí. Tenhle rychlý a snadný dezert si prostě zamilujete!
Ovoce omyjte, zbavte pecek a pokrájejte na malé kousky. Zapékací formu vymažte máslem a rozložte do ní ovoce, mělo by vytvořit silnější vrstvu. Ovoce zasypte dvěma lžícemi cukru.
Do mísy dejte mouku, vločky, plátky mandlí, zbytek cukru a na kousky pokrájené studené máslo, prsty spojte všechny suroviny na drobenku. Nasypte ji rovnoměrně na ovoce. Pekáč dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi hodinu. Ovoce by mělo pustit šťávu a krusta se vypeče dozlatova a dokřupava.
3
Crumble je dobrý ještě teplý, ale i studený. Upečené ovoce je skvělé třeba do jogurtu. Co nesníte hned, uzavřete do sklenice a uložte v lednici. Vydrží tak pár týdnů, ale nejspíš ho sníte hned. Tohle je dokonalé spojení šťavnatého ovoce a křupavé krusty.