• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Crumble s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Crumble s ovocem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
Crumble s ovocem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Uvnitř šťavnatý a plný lahodného letního ovoce, jako jsou meruňky, broskve a blumy, na povrchu pak nádherně křupavý, díky křupavé máslové drobence s plátky mandlí. Tenhle rychlý a snadný dezert si prostě zamilujete!

Suroviny

6 porce
    • 750
      g ovoce meruňky, broskve, nektarinky, blumy…
    • 80
      g třtinový cukr
    • 80
      g špaldová mouka
    • 100
      g ovesné vločky jemné
    • 50
      g mandlové lupínky
    • 150
      g máslo studené, + na vymazání formy

Postup přípravy receptu

1
Ovoce omyjte, zbavte pecek a pokrájejte na malé kousky. Zapékací formu vymažte máslem a rozložte do ní ovoce, mělo by vytvořit silnější vrstvu. Ovoce zasypte dvěma lžícemi cukru.

RADA: Báječně křupavý crumble: Vyzkoušejte 3 skvělé recepty

2
Do mísy dejte mouku, vločky, plátky mandlí, zbytek cukru a na kousky pokrájené studené máslo, prsty spojte všechny suroviny na drobenku. Nasypte ji rovnoměrně na ovoce. Pekáč dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi hodinu. Ovoce by mělo pustit šťávu a krusta se vypeče dozlatova a dokřupava.
3
Crumble je dobrý ještě teplý, ale i studený. Upečené ovoce je skvělé třeba do jogurtu. Co nesníte hned, uzavřete do sklenice a uložte v lednici. Vydrží tak pár týdnů, ale nejspíš ho sníte hned. Tohle je dokonalé spojení šťavnatého ovoce a křupavé krusty.

RADA: Připaluje se vám těsto odspodu? Tyhle tipy se vám budou hodit!

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

Švestkový crumble s amarettem, mákem a mandlemi

Švestkový crumble s amarettem, mákem…

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

Jablkový crumble s ořechy a brusinkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD Vegetariánské a zdravé
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mandlové lupínky Máslo Ovesné vločky Ovoce Špaldová mouka Třtinový cukr

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Kuře s rýží na kari

Kuře s rýží na kari

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Psí keksy

Psí keksy

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Doporučujeme

40 minut
Zeleninový boršč

Zeleninový boršč

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

46
Lehká celerová pomazánka
Lehká celerová pomazánka
37
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Mlha, ticho, napětí: 4 knihy, které vás nenechají usnout

Blesk.cz Děsivé houbaření manželů Tomešových: Při napadení šlo o život

Děsivé houbaření manželů Tomešových: Při napadení šlo o život

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Crumble s kaki
Crumble s kaki
Crumble s meruňkami
Crumble s meruňkami
Crumble s ostružinami
Crumble s ostružinami
Cuba libre
Cuba libre
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na paprice - rychlý…
Cuketa na medu
Cuketa na medu
  • Recepty.cz
  • Crumble s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact