Ovoce oloupeme, pokud je to nutné, vyjádříme a nakrájíme na kousky cca 1 cm velké. Dáme do zapékací mísy a zasypeme trochou cukru. V míse si uděláme drobenku ze zbylých surovin a dáme jí navrch ovoce a mírně upěchujeme. Pečeme 30-35 minut na 180°C.
2
Podáváme teplé s vanilkovou zmrzlinou nebo horkým vanilkovým pudinkem - obě varianty jsou vynikající.
3
Jiná varianta: pouze jablka nebo pouze hrušky. Místo ostružin můžete dát maliny/borůvky/vypeckované třešně. Jahody nedoporučuji, ale zkusit to můžete. Základ by měl být každopádně z jablek nebo hrušek.
horký dezert? pochybovala jsem, ale je to výborné - mimochodem jsem zkoušela variantu jablka+hrušky+ostružiny (urodilo se nám jich dost)... a pak jsem zkoušela i s rebarborou...