Do panve vlijeme trochu olivoveho oleje. Pokrajime cibuli (cim mensi kousky, tim lepe), pridame ji do panve a pomalu smazima do zlatova.
2
Pridame mouku a michame, tak aby se netvorily hrudky, dokud take nezezlatne. (muzeme pridat rozdrcenou kostku "estarlux", aby dala chut, pokud ne, nakonec besamel osolime).
3
Na strednim ohni pridavame po troskach mleko (ve 3 nebo 4 davkach) a rychle michame, testo houstne. (Poznamka: Ohrejeme-li mleko pred tim, besamel bude chutnejsi.)
4
Nakonec pridame jakoukoliv napln a dobre promichame.
5
Podle naplne: mrazene filety morske tresky je treba predtim kratce povarit v trosce vody (ne prilis dlouho, aby nestratila mnoho vitaminu) a pote rozdrobit na male kousky. Nevyhoda: Pokud pouzijeme zmrazene filety, nemuzeme hotove krokety namrazit.
6
Varene vejce a sunka se rozdrobi na male kousky.
7
Besamel se necha vychladnout v pokojove teplote a pote se vlozi do lednice.
8
Druhy den se vyjme Besamel z lednice a delaji se kulicky, ktere se pak obaluji ve vejci a strouhance.