• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Croquenbouche
Napište svůj komentář k receptu

Croquenbouche

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Croquenbouche
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 50
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 150
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
  • Krém
    • 0,50
      l šlehačka
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Karamel
    • 10
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

1
Z cukru, másla, hladké mouky a jednoho vajíčka zaděláme těsto. Těsto po zadělání dáme na chvíli vychladit, potom vyválíme, vykrojíme třeba hrncem nebo dortovou formou kruh a upečeme. Kuličky naplníme dobře ušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem (nepoužívejte šlehačku ve spreji, není to dobré).
2
Na plnění použijte nejtenčí zdobící nástavec (je to takový ten na malování), perfektně se s ním do kuliček vypichují dírky a rovnou plníte.
3
Připravíme karamel: cukr s vodou svařujeme na pánvi tak dlouho, dokud karamel nezhnědne. V karamelu namáčíme kuličky a stavíme z nich na plátu pyramidu.
4
Když je pyramida hotová, dáme si pánev s karamelem hodně blízko a vidličkou "natahujeme" na pyramidu karamelovou pavučinu. Karamel rychle tuhne, můžete ho kdykoliv nahřát.
5
Poznámka autora: Pozor na prsty a nesmutněte, když výsledek napoprvé nebude perfektní, mně se to povedlo hned napodruhé, chce to trochu cviku.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • aneta.z01 | 13. 2. 2013 14:05

    z těsta se udělají kuličky které se po upečení naplní krémem a potom se z těch kuliček staví pyramida vypadá to skvěle a je to moc dobré

  • Naďa | 5. 2. 2006 11:26

    Taky mě to není jasný-kde má nabrat kuličky?A pakliže je někde už naberu,postavím z nich pyramidu za pomoci kornoutu,je ta pyramida dutá?A´t myslím jak myslím,popis odstranění kornoutu mi nějak nesedí!Vysvětlí autor?Díky

  • Helena | 4. 2. 2006 16:53

    Je skoda,aby byl v seznamu recept,podle ktereho se neda pect a to dokonce na takovou specialitu.Je to tradicni frrancouzsky svatebni dort.Prosim doplnte recept tak,aby byl srozumitelny.

  • Hanka | 29. 11. 2004 16:00

    Rceept je opravdu skvělý, znám ho.Kuličky jsou z odpalovaného těsta. Pyramidu uděláte tak, že si ze čtvrtky připravíte velký kornout(kužel), který pomažete olejem, aby se dal spodem odstranit a na tenhle kornout odposda stavíte kuličky, až máte postavenou pyramidu. Perfektní na oslavy místo tradičního dortu.

  • ILONA | 23. 9. 2004 10:08

    Může to být skvělý recept, ale kde vezmu ty kuličky????

  • Petra Houserova | 13. 7. 2004 15:41

    V tomhle receptu cast chybi, je popsana cast na podklad, ale chybi ingredience na odpalovane kulicky...

  • Anna Řezníková | 26. 4. 2004 12:06

    Není jasné jaké kuličky? Nejsou popsané v receptu. Diky Anna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Dobrůtka Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Boršč III.

Boršč III.

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Celer z trouby

Celer z trouby

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

65
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
52
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
52
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
37
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
35
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

Marek Ztracený na startu své ZPÁTKY TOUR: Pro fanoušky se hádal a riskoval život!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

  • Recepty.cz
  • Croquenbouche
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact