• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cronuty
Napište svůj komentář k receptu

Cronuty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
4fotografie
Nahrát fotku
 

Cronut je moderní sladké pečivo, které ve své cukrárně v New Yorku poprvé připravil cukrář Dominique Ansel. Při přípravě těsta se inspiroval francouzským croissantem, zatímco tvar moučníku připomíná donut. Na naší verzi s karamelovou polevou si jistě pochutná celá rodina.

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 15
      g sůl
    • 60
      g cukr krupice
    • 42
      g droždí
    • 260
      ml voda
    • 365
      g máslo
    • 1
      lžíce smetana ke šlehání
    • 1
      ks bílek
  • Poleva
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, rozdrobené droždí, vodu, bílek, smetanu ke šlehání a 115 g změklého másla. Vařečkou nebo v robotu s hákem krátce vypracujte těsto. Těsto přesuňte do mísy lehce vytřené olejem a překryjte potravinovou fólií. Nechte kynout na teplém místě asi 1,5 hodiny. Zbytek másla pokojové teploty vyválejte mezi dvěma listy pečicího papíru do čtverce 20 x 20 cm a nechte v ledničce krátce ztuhnout.

RADA: Jak na kynuté těsto

2
Nakynuté těsto ještě v míse prohněťte. Uchopte těsto za okraj a vmáčkněte ho doprostřed a postupujte po celém obvodu. Těsto vyklopte na lehce pomoučněný povrch a vyválejte do čtverce o hraně přibližně 25 cm. Na těsto položte plát másla, aby rohy másla byly asi uprostřed stran plátu těsta. Přečnívající těsto přehněte přes máslo do tvaru obálky a hrany spojte. Obálku rozválejte na obdélník a po delší straně přeložte na třetiny. Nechte ho zabalené v potravinové fólii asi 30 minut zchladit. Rozválení na obdélník, složení a zchlazení ještě 2x zopakujte. 4. Hotové těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na plát vysoký asi 1,5 cm a vykrájejte cronuty. Překryjte je lehce naolejovanou fólií a nechte kynout asi 20 minut. Poté cronuty usmažte v oleji o teplotě 175°C 1,5 minuty po každé straně a nechte zchladnout na mřížce.
3
Připravte polevu. Do silnostěnného hrnce nasypte 150 g cukru a nechte na středním ohni rozpustit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Stáhněte z ohně a přilijte smetanu. Opět vraťte na oheň a míchejte do úplného rozpuštění. Krátce zchladlou karamelovou polevou polévejte cronuty. Nechte 15 minut zatuhnout a podávejte. Tip: Těsto válejte v chladné kuchyni a nejlépe na studené mramorové desce.

RADA: 5 vychytávek k pečení

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Donutky

Donutky

Donuty

Donuty

Donuty s borůvkovou polevou

Donuty s borůvkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Smetana ke šlehání Sůl Voda

Veganské lívance

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Salát z brambor a kyselého zelí

Salát z brambor a kyselého zelí

Guláš bez masa

Guláš bez masa

Rizoto z pánve-po našem

Rizoto z pánve-po našem

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Cuketovo-paprikový salát (čalamáda)

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Veganské lívance

Poslední sledované recepty

59
Srbské rizoto
Srbské rizoto
58
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
52
Kedlubnové zelí dušené na špeku (slanině)
Kedlubnové zelí dušené…
52
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…
49
Špenátový kuskus
Špenátový kuskus

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Režisér Troška zná verdikt: Dorazily výsledky z histologie

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Další doporučené recepty:

Croissanty s čokoládou
Croissanty s čokoládou
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou…
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crumble s jablky
Crumble s jablky
Crumble s kaki
Crumble s kaki
  • Recepty.cz
  • Cronuty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact