• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Cronuty
Napište svůj komentář k receptu

Cronuty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
Cronuty
4fotografie
Nahrát fotku
 

Cronut je moderní sladké pečivo, které ve své cukrárně v New Yorku poprvé připravil cukrář Dominique Ansel. Při přípravě těsta se inspiroval francouzským croissantem, zatímco tvar moučníku připomíná donut. Na naší verzi s karamelovou polevou si jistě pochutná celá rodina.

Suroviny

12 porce
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 15
      g sůl
    • 60
      g cukr krupice
    • 42
      g droždí
    • 260
      ml voda
    • 365
      g máslo
    • 1
      lžíce smetana ke šlehání
    • 1
      ks bílek
  • Poleva
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

1
V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, rozdrobené droždí, vodu, bílek, smetanu ke šlehání a 115 g změklého másla. Vařečkou nebo v robotu s hákem krátce vypracujte těsto. Těsto přesuňte do mísy lehce vytřené olejem a překryjte potravinovou fólií. Nechte kynout na teplém místě asi 1,5 hodiny. Zbytek másla pokojové teploty vyválejte mezi dvěma listy pečicího papíru do čtverce 20 x 20 cm a nechte v ledničce krátce ztuhnout.

RADA: Jak na kynuté těsto

2
Nakynuté těsto ještě v míse prohněťte. Uchopte těsto za okraj a vmáčkněte ho doprostřed a postupujte po celém obvodu. Těsto vyklopte na lehce pomoučněný povrch a vyválejte do čtverce o hraně přibližně 25 cm. Na těsto položte plát másla, aby rohy másla byly asi uprostřed stran plátu těsta. Přečnívající těsto přehněte přes máslo do tvaru obálky a hrany spojte. Obálku rozválejte na obdélník a po delší straně přeložte na třetiny. Nechte ho zabalené v potravinové fólii asi 30 minut zchladit. Rozválení na obdélník, složení a zchlazení ještě 2x zopakujte. 4. Hotové těsto vyválejte na lehce pomoučněné ploše na plát vysoký asi 1,5 cm a vykrájejte cronuty. Překryjte je lehce naolejovanou fólií a nechte kynout asi 20 minut. Poté cronuty usmažte v oleji o teplotě 175°C 1,5 minuty po každé straně a nechte zchladnout na mřížce.
3
Připravte polevu. Do silnostěnného hrnce nasypte 150 g cukru a nechte na středním ohni rozpustit a zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Stáhněte z ohně a přilijte smetanu. Opět vraťte na oheň a míchejte do úplného rozpuštění. Krátce zchladlou karamelovou polevou polévejte cronuty. Nechte 15 minut zatuhnout a podávejte. Tip: Těsto válejte v chladné kuchyni a nejlépe na studené mramorové desce.

RADA: 5 vychytávek k pečení

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Donutky

Donutky

Donuty

Donuty

Donuty s borůvkovou polevou

Donuty s borůvkovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Hladká mouka Máslo Smetana ke šlehání Sůl Voda

Veganské lívance

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Fofr koláč

Fofr koláč

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Jehněčí plec pečená

Jehněčí plec pečená

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Hlávkové zelí s těstovinami

Hlávkové zelí s těstovinami

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Veganské lívance

Poslední sledované recepty

716
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
237
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
39
Vepřová pečeně na divoko-nakládaná
Vepřová pečeně na divoko…
21
Mint Shake / Koktejly
Mint Shake / Koktejly
21
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.
Buřtguláš podle časopisu…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

Obří průšvih slavného zpěváka: V autě měl rozřezanou ženu!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Croissanty s čokoládou
Croissanty s čokoládou
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou…
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crumble s jablky
Crumble s jablky
Crumble s kaki
Crumble s kaki
  • Recepty.cz
  • Cronuty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact