• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Napište svůj komentář k receptu

Croissanty: recept na francouzskou klasiku

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 30
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Upečte si domácí croissanty - krásně nadýchané zlatavé pečivo, které k nám doputovalo z Francie. Můžete je jíst samotné, s medem nebo s marmeládou - ve všech verzích budou prostě vynikající.

Suroviny

14 porce
  • Těsto:
    • 500
      g hrubá mouka + k posypání
    • 1,50
      lžička sůl
    • 50
      g cukr
    • 14
      g sušené droždí
    • 300
      g máslo změklé
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • olej na pomazání

Postup přípravy receptu

1
Smíchejte mouku, sůl a cukr. Odměřte 300 ml studené vody, přidejte sušené droždí a smíchejte. Hněťte 10 minut. Poté vytvarujte z těsta bochánek a vložte do lehce naolejované mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte minimálně 2 hodiny v lednici chladit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Mezi dvěma pečícími papíry si pomocí válečku na těsto z kostky másla vyválejte obdélníkovou placku o rozměrech 20 x 15 cm. Máslo nemusí být úplně změklé. Váleček použijte spíš na tlučení a mačkání másla než rozvalování. Vychlazené připravené těsto si přeneste na vál a vyválejte do obdélníku o rozměrech 40 x 20 cm. Do jeho středu umístěte obdélníkovou placku z másla.
3
Překlopte jednu stranu těsta nahoru, aby zakrývala polovinu máslové placky. Druhou stranu těsta překlopte přes máslo stejným způsobem tak, aby se obě strany těsta setkaly ve středu másla. Těsto přeložte na polovinu, aby se místo, kde se konce těsta setkávají, staly pomyslným švem. Omotejte potravinovou fólii a nechte 30 minut vychladit v lednici.
4
Zopakujte tento postup ještě 2 x bez přidání dalšího másla a poté nechte vychladit v lednici přes noc.
5
Následující den vyndejte těsto na hladký povrch a vyválejte do velkého obdélníku o rozměrech 60 x 30 cm. Použijte ostrý nůž nebo řezačku na pizzu a těsto rozřízněte podélně na 2 dlouhé pruhy. Každý z nich pak nakrájejte na 6 nebo 7 trojúhelníků se dvěma stejnými stranami.
6
Každý z trojúhelníků chyťte za dva rohy u základny, a jemně ho za ně protáhněte a rozšiřte. Pak můžete začít zavinovat tvar croissantu od základny každého trojúhelníku a dbejte na to, aby nedošlo k roztržení těsta. Nakonec se ujistěte se, že špička každého trojúhelníku skončí zastrčená pod croissantem, aby vám držely croissanty tvar při pečení se nerozjely. Chcete-li croissanty naplnit, dejte náplň k základně trojúhelníku předtím, než začnete rolovat.

RADA: Vychytávky, které vám usnadní pečení!

7
Máte-li "rohlíčky" zavinuté, ohněte jejich konce směrem dovnitř, aby vznikly ty opravdové croissanty a pak přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjte lehce naolejovanou potravinovou fólií a nechte ještě kynout po dobu zhruba 2 hodin, aby se jejich objem zdvojnásobil.
8
Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte rozšlehané vejce se špetkou soli a croissanty jím potřete. Pečte přibližně 15-18 minut dozlatova a nechte vychladnout na pečící mřížce.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nutelové Croissanty

Nutelové Croissanty

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Plněné croissanty

Plněné croissanty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Těsta Kynuté Narozeniny a párty Piknik
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Máslo Olej Rozšlehané vejce Sůl Sušené droždí

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Cizrnový salát s rajčaty a chorizem

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový recept)

Švestkové muffiny s mákem (hrnkový…

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

33
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
30
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Máslové řízky
Máslové řízky
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

Hvězdy na Forbes Misfits Night: Extravagance a plné dekolty

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Crepes suzette - palačinky po francouzsku
Crepes suzette - palačinky po…
Croissanty s čokoládou
Croissanty s čokoládou
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty s mandlovou náplní
Cronuty
Cronuty
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crumble s jablky
Crumble s jablky
  • Recepty.cz
  • Croissanty: recept na francouzskou klasiku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact