• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Napište svůj komentář k receptu

Croissanty: recept na francouzskou klasiku

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 30
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Upečte si domácí croissanty - krásně nadýchané zlatavé pečivo, které k nám doputovalo z Francie. Můžete je jíst samotné, s medem nebo s marmeládou - ve všech verzích budou prostě vynikající.

Suroviny

14 porce
  • Těsto:
    • 500
      g hrubá mouka + k posypání
    • 1,50
      lžička sůl
    • 50
      g cukr
    • 14
      g sušené droždí
    • 300
      g máslo změklé
    • 1
      ks rozšlehané vejce
    • olej na pomazání

Postup přípravy receptu

1
Smíchejte mouku, sůl a cukr. Odměřte 300 ml studené vody, přidejte sušené droždí a smíchejte. Hněťte 10 minut. Poté vytvarujte z těsta bochánek a vložte do lehce naolejované mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte minimálně 2 hodiny v lednici chladit.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Mezi dvěma pečícími papíry si pomocí válečku na těsto z kostky másla vyválejte obdélníkovou placku o rozměrech 20 x 15 cm. Máslo nemusí být úplně změklé. Váleček použijte spíš na tlučení a mačkání másla než rozvalování. Vychlazené připravené těsto si přeneste na vál a vyválejte do obdélníku o rozměrech 40 x 20 cm. Do jeho středu umístěte obdélníkovou placku z másla.
3
Překlopte jednu stranu těsta nahoru, aby zakrývala polovinu máslové placky. Druhou stranu těsta překlopte přes máslo stejným způsobem tak, aby se obě strany těsta setkaly ve středu másla. Těsto přeložte na polovinu, aby se místo, kde se konce těsta setkávají, staly pomyslným švem. Omotejte potravinovou fólii a nechte 30 minut vychladit v lednici.
4
Zopakujte tento postup ještě 2 x bez přidání dalšího másla a poté nechte vychladit v lednici přes noc.
5
Následující den vyndejte těsto na hladký povrch a vyválejte do velkého obdélníku o rozměrech 60 x 30 cm. Použijte ostrý nůž nebo řezačku na pizzu a těsto rozřízněte podélně na 2 dlouhé pruhy. Každý z nich pak nakrájejte na 6 nebo 7 trojúhelníků se dvěma stejnými stranami.
6
Každý z trojúhelníků chyťte za dva rohy u základny, a jemně ho za ně protáhněte a rozšiřte. Pak můžete začít zavinovat tvar croissantu od základny každého trojúhelníku a dbejte na to, aby nedošlo k roztržení těsta. Nakonec se ujistěte se, že špička každého trojúhelníku skončí zastrčená pod croissantem, aby vám držely croissanty tvar při pečení se nerozjely. Chcete-li croissanty naplnit, dejte náplň k základně trojúhelníku předtím, než začnete rolovat.

RADA: Vychytávky, které vám usnadní pečení!

7
Máte-li "rohlíčky" zavinuté, ohněte jejich konce směrem dovnitř, aby vznikly ty opravdové croissanty a pak přeneste na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjte lehce naolejovanou potravinovou fólií a nechte ještě kynout po dobu zhruba 2 hodin, aby se jejich objem zdvojnásobil.
8
Předehřejte troubu na 180 °C. Smíchejte rozšlehané vejce se špetkou soli a croissanty jím potřete. Pečte přibližně 15-18 minut dozlatova a nechte vychladnout na pečící mřížce.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nutelové Croissanty

Nutelové Croissanty

Croissanty s čokoládou

Croissanty s čokoládou

Plněné croissanty

Plněné croissanty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Těsta Kynuté Narozeniny a párty Piknik
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Máslo Olej Rozšlehané vejce Sůl Sušené droždí

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Linecký tvarohový koláč

Linecký tvarohový koláč

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

46
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
33
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
33
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Crepes suzette - palačinky po francouzsku
Crepes suzette - palačinky po…
Croissanty s čokoládou
Croissanty s čokoládou
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty s mandlovou náplní
Cronuty
Cronuty
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crostini s mozzarellou a jahodami
Crumble s jablky
Crumble s jablky
  • Recepty.cz
  • Croissanty: recept na francouzskou klasiku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact