• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Crepes suzette - palačinky po francouzsku
Napište svůj komentář k receptu

Crepes suzette - palačinky po francouzsku

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Crepes suzette - palačinky po francouzsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g hladká mouka
    • sůl
    • 2
      vejce
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      lžíce slunečnicový olej
    • 300
      ml mléko
    • rostlinný olej na potírání pánce
    • 2
      lžíce pivo
  • karamel
    • 100
      g máslo
    • 2
      lžíce vaječný koňak
    • 100
      g cukr krupice hnědý
    • 150
      ml pomerančová šťáva
    • 2
      lžička pomerančová kůra nastrouhaná
    • 1
      lžička citronová kůra nastrouhaná
    • 3
      lžíce pomerančový likér

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosijte se solí do mísy, vsypte cukru. Uprostřed udělejte důlek, vlijte do něj vejce, olej a dvě lžíce mléka. Vařečkou prošlehejte základ těsta dohladka. Pomalu přilévejte další mléko a stále míchejte, aby směs zůstala hladká. Potom vlijte - už nemusíte tak pomalu - zbylé mléko, výsledná směs by měla připomínat dvanáctiprocentní smetanu. Pokud chcete, můžete nakonec přilít pivo. Rozehřejte pánev, nejlépe o průměru 15 cm, což odpovídá klasickému průměru palačinek. Těsto na ni nalévejte nejlépe z naběračky s hubičkou nebo ze džbánku na jednu palačinku stačí přesně 2 a 1/2 lžíce těsta, které je třeba krouživým pohybem, spodku lžíce, rozetřít po pánvi.
2
Jakmile palačinka zezlátne, což trvá asi 15 vteřin, obraťte ji a opékejte po druhé straně tak půl minuty, až na ní naskáčou typické hnědé puchýřky. Palačinku nechte sklouznout na talíř a pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji. Pak už jen smažte další. Hotové palačinky pokládejte na talíři na sebe.
3
Připravte pomerančový karamel: na mírném plameni zahřejte hlubokou pánev nebo širší kastrol a za občasného promíchání v něm rozpusťte máslo spolu s cukrem. Jakmile se cukr začne rozpouštět, zvyšte plamen a pokračujte, dokud směs nezačne bublat, hnědnout a karamelizovat.
4
Trvá to asi 4 min., až ke konci občas promíchejte. Vlijte pomerančovou šťávu, přidejte strouhanou kůru a nechte ještě 3-4 minuty probublávat, aby vše zhoustlo. Přilijte alkohol, pár vteřin prohřejte a snižte plamen. Do karamelu vložte palačinku a pomocí vidličky ji v něm pěkně vykoupejte. Složte do šátečku a podávejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crêpes Suzette

Crêpes Suzette

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ali | 1. 1. 2016 12:14

    Pivo v crepés? :/

  • Vita | 1. 1. 2015 19:17

    Palačinky byly opravdu skvělé. Doma jsme si všichni pochutnali. Bezvadné. Díky!!!

  • Luci | 25. 5. 2014 16:25

    Opravdu nejlepší palačinky, jaké jsme kdy měli!! :) Všem doporučuji a ani to není tak těžké jak to vypadá :) Nedala jsem tam pivo, koňak ani pomerančovou a citronovou kůru a na chuti to určitě neubralo. A jestli se vám bude zdát tak jako mně, že je toho másla na tolik cukru moc, tak to tak není a ani se nebojte, když se nespojí ten tuk z másla s cukrem. Prostě až to zhnědne ať je tam kolik chce odděleného tuku, přilijte pomerančovou šťávu a pak už se vše krásně spojí a zhoustne.

  • Hanach
    Hanach | 8. 4. 2014 21:53

    Zařazuji mezi mé oblíbené, opravdu jsou vynikající :-) Děkuji za recept :-)

  • Cheap North Face Denali Jackets for Women BOLT BLUE HEATHER / Grey | 1. 11. 2013 15:33

    Andufo dejar todo por amor, suena bonito hasta heroico, pero los hechos completos demuestran que Cutié no es el “hombre cegado por el amor”. Cheap North Face Denali Jackets for Women BOLT BLUE HEATHER / Grey http://www.askot.org/cheap-north-face-denali-jackets-for-women-bolt-blue-heather-grey-p-262.html

  • North Face Denali Jacket Women Pink Ribbon | 31. 10. 2013 00:22

    httpwww.buygolfjponline.comcategory17b0GolfIrons.html North Face Denali Jacket Women Pink Ribbon http://www.edmguateweb.com/north-face-denali-jacket-women-pink-ribbon-outlet-12.html

  • milacik100
    milacik100 | 2. 8. 2013 14:07

    palačinky nam nam

  • rabbitka | 4. 6. 2013 16:03

    Tak jemné a lahodné palačinky jsem ještě nikdy nejedla. Tento recept jsem objevila náhodně, je pravda, že na 1 ks dávám 3 PL těsta, ale dělám je hodně často a vždycky jsou během chvilky pryč!!! PS: Nutella je tam taky moc dobrá!! Mockrát děkuji :-)

  • Katka Slivka | 7. 2. 2013 11:56

    Dobrý den, něco tak luxusního jsem už dlouho nejedla :) a ani se mi nesnilo, že se mi doma povedou tak lehoučké palačinky. Jen pro zajímavost - zkuste plnit povidly smíchanými s kapkou rumu. Děkuji za inspiraci.

  • zuzka0011 | 20. 2. 2012 12:39

    já měla karamel docela hořký - nevím,jestli to neudělala pomerančová kůra, nebo jsem cukr připálila. jinak by to bylo určitě velice dobré.

  • mňam | 17. 12. 2011 12:29

    Jsou výborné!

  • KaRa | 12. 6. 2011 14:42

    Vynikající, krásně jemné, tenké palačinky.

  • lucie.touskova | 8. 4. 2011 12:22

    Moc dobré :)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 4. 2011 11:55

    Taky je dělám a jsou výborné, když je víc pomerančů, tak je v karamelu chvilku nechám a plním, foto přiloženo ;-)

  • Ratatouille | 2. 4. 2011 16:21

    Úžasný, poprvé jsem dělal palačinky a nemám slov, lepší jak ve Francii :)

  • Sona Pinkasova | 11. 3. 2007 20:55

    Dekuji, byly vyborne :) manzilkovi jsem je musela behem dneska delat dvakrat :)

  • Barbora Polakova | 29. 7. 2006 20:02

    Vyborne!!!

  • Anděla Sobotková | 1. 3. 2006 11:59

    Děkuji za radu, vynikající recept. Konečně umím palačinky i já:-)Vždy jsem je smažila v oleji, což byla ta největší chyba:-( Jsou vynikající, nezkoušela jsem pomerančový karamel, ale naplnila jsem je různými sýry-Hermelín, Niva nebo marmeládou.Náplní je mnoho, doporučuji navštívit nějakou palačinkárnu...., tam je dobrot:-)

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2006 13:47

    Kolumbus vajíčko na špičce naklepnul a už stálo. Mně můžete věřit, znala jsem ho osobně:-)))

  • Katka Škopková | 6. 1. 2006 11:42

    aha, už to chápu, díky, ale jak Kolumbus stavěl vejce našpičku, to jsem teda neslyšela.

  • Jarrka z Bratislavy | 5. 1. 2006 19:39

    Podobne ho postavím na špičku, ako to Kolumbus urobil s vajíčkom. Trochu ten šátoček zatlačíim, no servírujem tri kusy, a iny sa opierajú o seba.

  • Katka Škopková | 5. 1. 2006 08:52

    jako šáteček je skládám taky, ale nechápu, jak je můžeš postavit na špičku.

  • Jarka z Bratuslavy | 4. 1. 2006 19:59

    Ešte chcem dodať, ak robím originál flambované Zuzanine palacinky, vtedy už naservírované palacinky, zložené na šatôček a postavené na špičku ako ruža, prelejem horiacim koňakom z naberačky.

  • Jarka z Bratislavy | 4. 1. 2006 19:53

    Ja na tieto palacinky mám jednoduchší francúzsky recept. Je bez cukru, preto sa môžu upravovať aj na slano. Tenké palacinky sa pri smažení nelepia ani netrhajú.Na I vajíčko je predpísané pridať 2 dl mlieka, 1 dl vody, štipka soli, 100 g hladkej múky, I lyžička oleja.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Palačinky Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Máslo Mléko Pivo Pomerančová kůra Pomerančová šťáva Pomerančový likér Rostlinný olej Slunečnicový olej Sůl Vaječný koňak Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mražená káva

Mražená káva

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Veselá prošívaná deka

Veselá prošívaná deka

Mleté maso zapečené s bramborem, těstovinou

Mleté maso zapečené s bramborem,…

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Litá buchta

Litá buchta

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

54
Dýňová tortila
Dýňová tortila
47
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
38
Brokolicové špagety s ořechy
Brokolicové špagety s…
33
Houbový guláš
Houbový guláš
31
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Od Válečka až po moderátorskou hvězdu karlovarského festivalu: Jak šel čas s Markem Ebenem?

Od Válečka až po moderátorskou hvězdu karlovarského festivalu: Jak šel čas s Markem Ebenem?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Další doporučené recepty:

Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée s bobkovým listem
Crème brûlée s bobkovým listem
Crêpes Suzette
Crêpes Suzette
Croissanty s čokoládou
Croissanty s čokoládou
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty s mandlovou náplní
Croissanty: recept na francouzskou klasiku
Croissanty: recept na francouzskou…
  • Recepty.cz
  • Crepes suzette - palačinky po francouzsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact