• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Crème Brûlée
Napište svůj komentář k receptu

Crème Brûlée

autor: Kafenka
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 146
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 5
      ks žloutek
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks vanilkový lusk
    • 100
      g cukr krupice + 4 lžíce

Postup přípravy receptu

1
Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého míchání se přilije šlehačka. Směs se vylije do zapékacích mističek (já ji dávám do hrubších porcelánových šálků), ty se postaví do plechu a zalijí se do 3/4 teplou vodou. Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě, směs má mít konzistenci pudingu.

RADA: Crème Brûlée zvládnete i bez flambovací pistole!

2
Po vytažení z trouby mističky zchladíme a dáme aspoň na 1 hodinu do ledničky. Potom povrch směsi v každé mističce posypeme lžící cukru a v hodně horké troubě necháme cukr zkaramelizovat dozlatova. Hned podáváme ozdobené ovocem (jahody, ostružiny,maliny), popřípadě šlehačkou a lístkem máty.
3
Když jsme žili v USA, na tenhle výtečný moučník jsme často chodili do jedné místní restaurace. Takže když jsem po návratu našla recept v časopisu Elle, byla jsem hrozně nadšená a hned jsem ho vyzkoušela. Zkuste i vy!

RADA: Další francouzské dezerty, které stojí za vyzkoušení!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crème brûlée

Crème brûlée

Crème brûlée s bobkovým listem

Crème brûlée s bobkovým listem

Crème brûlée

Crème brûlée

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonymní klučina | 17. 6. 2016 16:13

    :-X Vodu nalej na plech a na něj polož mističky :-)

  • enzzo69 | 9. 10. 2015 12:49

    Zdravím, smetanu do hrnce, vanilková zrníčka taky, lusk taky kdo chce ať přidá pár lístků máty, nechat dojít k varu, následně scedit do těch vajec s cukrem. Luxus ;-) Jinak za mně 1.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 3. 2015 11:54

    Já silikonové mističky použila a jde to krásně.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 3. 2015 11:51

    Vynikající desert,moc nám chutná.Dělala jsem z 12% smetany a je to taky skvělé :)

  • Heloun | 19. 2. 2015 14:02

    Proto se v restauracích používají flambovací pistole, aby se nahoře udělala krusta a přitom zůstal krém studený...

  • Lenka P. | 25. 4. 2013 08:31

    Můžu se zeptat, na jaké to je přibližně množství? Kolik mističek? Děkuji.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 6. 4. 2012 11:37

    Opravdu moc dobré, jen upozorním, na to konečně zapékání cukru do trouby opravdu jen na chvilinku (já dávala přesně na minutu), jinak krém zteplá a zřídne ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 6. 4. 2012 11:34

    Určitě, já to dělala přesně v nich, Ikeu nemám poblíž.

  • katuskabeluska | 24. 3. 2012 00:52

    ja to delam v ruce, protoze slehac nemam, vylozene do peny se mi to nikdy nenasleha, spis do ridkeho kremu, ale bohate to staci a po upeceni je to vyborny tuhy krem jak ma byt ;-)

  • Verca | 15. 3. 2012 15:02

    S temi jsem to jeste nezkousela ale v ikei maji misticky primo na brule za 50Kč :)

  • Lenka Cvejnová | 15. 2. 2012 20:43

    Mohu použít silikonové mističky na muffiny?

  • Hospodyňka | 20. 1. 2011 19:32

    HONZO VODA SE NALEJE DO ŘITI A PAK SE TO VYSSSSSSERE NA TALÍŘ A ŽERE TO TVOJE STÁRÁ TY DEMETER

  • Gabriela B | 3. 5. 2006 15:31

    Honzo, voda se nalévá na plech. Cr?me brulée se v podstatě peče ve vodní lázni. Mističky by měli být ponořené ve vodě asi tak do 2/3.

  • Honza | 22. 4. 2006 19:05

    Dobry den, voda se naliva do plechu nebo do zapekacich misticek?

  • Gabriela B | 14. 3. 2006 15:20

    Šlehačku nešleháme, pouze přilijeme k žloutkům s cukrem a mícháme až vznikne hladký krém. Na posypání je vhodnější hnědý cukr, lépe karamelizuje.

  • Marie | 26. 2. 2006 20:26

    Delá se to v šlehači, šlahačka se v šlehači šlehá,nebo jen rukou se to promícha?Děkuji

  • Gabriela B | 26. 2. 2006 17:40

    Přesně jak říká Helena : "klasika, která tu chyběla." Doporučuji vyzkoušet, je to opravdu ůžasné.

  • Helena | 9. 2. 2006 09:55

    Tento recept delam dlouha leta na vsechny zpusoby,nejlepsi je,kdyz je vrstva kremu jen 3,5 cm vysoka.Da se udelat take do vetsi formy a podlozit vrstvou dusene rebarbory s troskou cukru.Bude tak vice porci a nezabere tolik mista v lednicce.Je to klasika,ktera tu chybela.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Žloutek

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Bábovka s tvarohovou náplní

Bábovka s tvarohovou náplní

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

620
Kořeněné sýrové tyčinky
Kořeněné sýrové tyčinky
154
Quiche s červenou řepou a sýrem
Quiche s červenou řepou…
105
Sója s houbami
Sója s houbami
69
Jablkový mřížkový koláč
Jablkový mřížkový koláč
26
Bábovka olejová II.
Bábovka olejová II.

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Couračka
Couračka
Cream cheese s třešněmi
Cream cheese s třešněmi
Créme á la Ritz
Créme á la Ritz
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée s bobkovým listem
Crème brûlée s bobkovým listem
  • Recepty.cz
  • Crème Brûlée
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact