• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Crème Brûlée
Napište svůj komentář k receptu

Crème Brûlée

autor: Kafenka
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 91
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 5
      ks žloutek
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks vanilkový lusk
    • 100
      g cukr krupice + 4 lžíce

Postup přípravy receptu

1
Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého míchání se přilije šlehačka. Směs se vylije do zapékacích mističek (já ji dávám do hrubších porcelánových šálků), ty se postaví do plechu a zalijí se do 3/4 teplou vodou. Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě, směs má mít konzistenci pudingu.

RADA: Crème Brûlée zvládnete i bez flambovací pistole!

2
Po vytažení z trouby mističky zchladíme a dáme aspoň na 1 hodinu do ledničky. Potom povrch směsi v každé mističce posypeme lžící cukru a v hodně horké troubě necháme cukr zkaramelizovat dozlatova. Hned podáváme ozdobené ovocem (jahody, ostružiny,maliny), popřípadě šlehačkou a lístkem máty.
3
Když jsme žili v USA, na tenhle výtečný moučník jsme často chodili do jedné místní restaurace. Takže když jsem po návratu našla recept v časopisu Elle, byla jsem hrozně nadšená a hned jsem ho vyzkoušela. Zkuste i vy!

RADA: Další francouzské dezerty, které stojí za vyzkoušení!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crème brûlée

Crème brûlée

Crème brûlée s bobkovým listem

Crème brûlée s bobkovým listem

Crème brûlée

Crème brûlée

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonymní klučina | 17. 6. 2016 16:13

    :-X Vodu nalej na plech a na něj polož mističky :-)

  • enzzo69 | 9. 10. 2015 12:49

    Zdravím, smetanu do hrnce, vanilková zrníčka taky, lusk taky kdo chce ať přidá pár lístků máty, nechat dojít k varu, následně scedit do těch vajec s cukrem. Luxus ;-) Jinak za mně 1.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 3. 2015 11:54

    Já silikonové mističky použila a jde to krásně.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 3. 2015 11:51

    Vynikající desert,moc nám chutná.Dělala jsem z 12% smetany a je to taky skvělé :)

  • Heloun | 19. 2. 2015 14:02

    Proto se v restauracích používají flambovací pistole, aby se nahoře udělala krusta a přitom zůstal krém studený...

  • Lenka P. | 25. 4. 2013 08:31

    Můžu se zeptat, na jaké to je přibližně množství? Kolik mističek? Děkuji.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 6. 4. 2012 11:37

    Opravdu moc dobré, jen upozorním, na to konečně zapékání cukru do trouby opravdu jen na chvilinku (já dávala přesně na minutu), jinak krém zteplá a zřídne ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 6. 4. 2012 11:34

    Určitě, já to dělala přesně v nich, Ikeu nemám poblíž.

  • katuskabeluska | 24. 3. 2012 00:52

    ja to delam v ruce, protoze slehac nemam, vylozene do peny se mi to nikdy nenasleha, spis do ridkeho kremu, ale bohate to staci a po upeceni je to vyborny tuhy krem jak ma byt ;-)

  • Verca | 15. 3. 2012 15:02

    S temi jsem to jeste nezkousela ale v ikei maji misticky primo na brule za 50Kč :)

  • Lenka Cvejnová | 15. 2. 2012 20:43

    Mohu použít silikonové mističky na muffiny?

  • Hospodyňka | 20. 1. 2011 19:32

    HONZO VODA SE NALEJE DO ŘITI A PAK SE TO VYSSSSSSERE NA TALÍŘ A ŽERE TO TVOJE STÁRÁ TY DEMETER

  • Gabriela B | 3. 5. 2006 15:31

    Honzo, voda se nalévá na plech. Cr?me brulée se v podstatě peče ve vodní lázni. Mističky by měli být ponořené ve vodě asi tak do 2/3.

  • Honza | 22. 4. 2006 19:05

    Dobry den, voda se naliva do plechu nebo do zapekacich misticek?

  • Gabriela B | 14. 3. 2006 15:20

    Šlehačku nešleháme, pouze přilijeme k žloutkům s cukrem a mícháme až vznikne hladký krém. Na posypání je vhodnější hnědý cukr, lépe karamelizuje.

  • Marie | 26. 2. 2006 20:26

    Delá se to v šlehači, šlahačka se v šlehači šlehá,nebo jen rukou se to promícha?Děkuji

  • Gabriela B | 26. 2. 2006 17:40

    Přesně jak říká Helena : "klasika, která tu chyběla." Doporučuji vyzkoušet, je to opravdu ůžasné.

  • Helena | 9. 2. 2006 09:55

    Tento recept delam dlouha leta na vsechny zpusoby,nejlepsi je,kdyz je vrstva kremu jen 3,5 cm vysoka.Da se udelat take do vetsi formy a podlozit vrstvou dusene rebarbory s troskou cukru.Bude tak vice porci a nezabere tolik mista v lednicce.Je to klasika,ktera tu chybela.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Žloutek

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Cuba libre

Cuba libre

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Hruškový kompot po našem

Hruškový kompot po našem

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

144
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
103
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
99
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
99
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
95
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Divoká afterparty Karlose Vémoly v Kozičce: Samé známé tváře!

Divoká afterparty Karlose Vémoly v Kozičce: Samé známé tváře!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Couračka
Couračka
Cream cheese s třešněmi
Cream cheese s třešněmi
Créme á la Ritz
Créme á la Ritz
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée s bobkovým listem
Crème brûlée s bobkovým listem
  • Recepty.cz
  • Crème Brûlée
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact