• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Crème Brûlée
Napište svůj komentář k receptu

Crème Brûlée

autor: Kafenka
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 91
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème Brûlée
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 5
      ks žloutek
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks vanilkový lusk
    • 100
      g cukr krupice + 4 lžíce

Postup přípravy receptu

1
Žloutky se utřou s cukrem do pěny, přidají se vanilková zrníčka (pokud nemám lusk, dávám vanilkový cukr) a za stálého míchání se přilije šlehačka. Směs se vylije do zapékacích mističek (já ji dávám do hrubších porcelánových šálků), ty se postaví do plechu a zalijí se do 3/4 teplou vodou. Pečeme 45 minut ve středně vyhřáté troubě, směs má mít konzistenci pudingu.

RADA: Crème Brûlée zvládnete i bez flambovací pistole!

2
Po vytažení z trouby mističky zchladíme a dáme aspoň na 1 hodinu do ledničky. Potom povrch směsi v každé mističce posypeme lžící cukru a v hodně horké troubě necháme cukr zkaramelizovat dozlatova. Hned podáváme ozdobené ovocem (jahody, ostružiny,maliny), popřípadě šlehačkou a lístkem máty.
3
Když jsme žili v USA, na tenhle výtečný moučník jsme často chodili do jedné místní restaurace. Takže když jsem po návratu našla recept v časopisu Elle, byla jsem hrozně nadšená a hned jsem ho vyzkoušela. Zkuste i vy!

RADA: Další francouzské dezerty, které stojí za vyzkoušení!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crème brûlée

Crème brûlée

Crème brûlée s bobkovým listem

Crème brûlée s bobkovým listem

Crème brûlée

Crème brûlée

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonymní klučina | 17. 6. 2016 16:13

    :-X Vodu nalej na plech a na něj polož mističky :-)

  • enzzo69 | 9. 10. 2015 12:49

    Zdravím, smetanu do hrnce, vanilková zrníčka taky, lusk taky kdo chce ať přidá pár lístků máty, nechat dojít k varu, následně scedit do těch vajec s cukrem. Luxus ;-) Jinak za mně 1.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 3. 2015 11:54

    Já silikonové mističky použila a jde to krásně.

  • silvik T.
    silvik T. | 21. 3. 2015 11:51

    Vynikající desert,moc nám chutná.Dělala jsem z 12% smetany a je to taky skvělé :)

  • Heloun | 19. 2. 2015 14:02

    Proto se v restauracích používají flambovací pistole, aby se nahoře udělala krusta a přitom zůstal krém studený...

  • Lenka P. | 25. 4. 2013 08:31

    Můžu se zeptat, na jaké to je přibližně množství? Kolik mističek? Děkuji.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 6. 4. 2012 11:37

    Opravdu moc dobré, jen upozorním, na to konečně zapékání cukru do trouby opravdu jen na chvilinku (já dávala přesně na minutu), jinak krém zteplá a zřídne ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 6. 4. 2012 11:34

    Určitě, já to dělala přesně v nich, Ikeu nemám poblíž.

  • katuskabeluska | 24. 3. 2012 00:52

    ja to delam v ruce, protoze slehac nemam, vylozene do peny se mi to nikdy nenasleha, spis do ridkeho kremu, ale bohate to staci a po upeceni je to vyborny tuhy krem jak ma byt ;-)

  • Verca | 15. 3. 2012 15:02

    S temi jsem to jeste nezkousela ale v ikei maji misticky primo na brule za 50Kč :)

  • Lenka Cvejnová | 15. 2. 2012 20:43

    Mohu použít silikonové mističky na muffiny?

  • Hospodyňka | 20. 1. 2011 19:32

    HONZO VODA SE NALEJE DO ŘITI A PAK SE TO VYSSSSSSERE NA TALÍŘ A ŽERE TO TVOJE STÁRÁ TY DEMETER

  • Gabriela B | 3. 5. 2006 15:31

    Honzo, voda se nalévá na plech. Cr?me brulée se v podstatě peče ve vodní lázni. Mističky by měli být ponořené ve vodě asi tak do 2/3.

  • Honza | 22. 4. 2006 19:05

    Dobry den, voda se naliva do plechu nebo do zapekacich misticek?

  • Gabriela B | 14. 3. 2006 15:20

    Šlehačku nešleháme, pouze přilijeme k žloutkům s cukrem a mícháme až vznikne hladký krém. Na posypání je vhodnější hnědý cukr, lépe karamelizuje.

  • Marie | 26. 2. 2006 20:26

    Delá se to v šlehači, šlahačka se v šlehači šlehá,nebo jen rukou se to promícha?Děkuji

  • Gabriela B | 26. 2. 2006 17:40

    Přesně jak říká Helena : "klasika, která tu chyběla." Doporučuji vyzkoušet, je to opravdu ůžasné.

  • Helena | 9. 2. 2006 09:55

    Tento recept delam dlouha leta na vsechny zpusoby,nejlepsi je,kdyz je vrstva kremu jen 3,5 cm vysoka.Da se udelat take do vetsi formy a podlozit vrstvou dusene rebarbory s troskou cukru.Bude tak vice porci a nezabere tolik mista v lednicce.Je to klasika,ktera tu chybela.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Žloutek

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Prošívaná buchta

Prošívaná buchta

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Jednoduchá (nejen) žampionovo-smetanová omáčka - rychle a chutně

Jednoduchá (nejen) žampionovo…

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Bábovka z červené řepy

Bábovka z červené řepy

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co se rozdělí na dvě vrstvy sám

Dvouvrstvý koláč z jednoho těsta, co…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

96
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
95
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
56
Lepenice s uzeným
Lepenice s uzeným
53
Špaldové vanilkové rohlíčky
Špaldové vanilkové…
41
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Couračka
Couračka
Cream cheese s třešněmi
Cream cheese s třešněmi
Créme á la Ritz
Créme á la Ritz
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée s bobkovým listem
Crème brûlée s bobkovým listem
  • Recepty.cz
  • Crème Brûlée
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact