• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Crème brûlée
Napište svůj komentář k receptu

Crème brûlée

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      ml smetana ke šlehání lze použít i 250 ml smetany ke šlehání a 250 ml plnotučného mléka
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 4
      ks žloutek
    • 70
      g cukr
    • třtinový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem z něj vyškrábejte zrníčka. Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte zrníčka z vanilkového lusku i celý lusk a za průběžného míchání zahřejte těsně pod bod varu. Odstavte z ohně, nechte prochladnout a lusk vyjměte.
2
V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny a pomalu do ní za stálého míchání přimíchejte svařenou teplou (ne horkou) smetanu. Vzniklý krém rozdělte do 4-6 zapékacích misek tak, aby nesahal až po okraj. Misky postavte na hlubší plech a kolem nich nalijte vařící vodu tak, aby její hladina sahala do poloviny výšky formiček. Vše vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte asi 30 minut, dokud krém není dokonale tuhý.
3
Krém ve formičkách nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak ho ještě vychlaďte v lednici. Než misky dáte do lednice, překryjte je potravinovou fólií.

RADA: Jak udělat crème brûlée i bez flambovací pistole

4
Na povrch každého krému ve formičce nasypte lžičku třtinového cukru a flambovací pistolí opalte, aby cukr zkaramelizoval a vznikla křehká krusta. Ihned podávejte. Pokud nemáte flambovací pistoli, krém rychle zapečte v troubě pod rozpáleným grilem nebo na cukr přiložte dobře rozpálenou kovovou lžíci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Crème brûlée s bobkovým listem

Crème brûlée s bobkovým listem

Kaštanové crème brûlée

Kaštanové crème brûlée

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Svačina Pečení Chlazení Šlehání Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Smetana ke šlehání Třtinový cukr Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Můj vlastní kuskus

Můj vlastní kuskus

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

103
Chřestový salát s vejcem
Chřestový salát s vejcem
97
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
47
Nepečený karamelový Lotus dezert / pohár
Nepečený karamelový…
43
Jahodové řezy z Galaretky
Jahodové řezy z Galaretky
39
Mrkvové smoothie s jogurtem
Mrkvové smoothie s…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Cream cheese s třešněmi
Cream cheese s třešněmi
Créme á la Ritz
Créme á la Ritz
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée s bobkovým listem
Crème brûlée s bobkovým listem
Crêpes Suzette
Crêpes Suzette
  • Recepty.cz
  • Crème brûlée
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact