• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Crème brûlée
Napište svůj komentář k receptu

Crème brûlée

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 500
      ml smetana ke šlehání lze použít i 250 ml smetany ke šlehání a 250 ml plnotučného mléka
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 4
      ks žloutek
    • 70
      g cukr
    • třtinový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a nožem z něj vyškrábejte zrníčka. Smetanu nalijte do rendlíku, přidejte zrníčka z vanilkového lusku i celý lusk a za průběžného míchání zahřejte těsně pod bod varu. Odstavte z ohně, nechte prochladnout a lusk vyjměte.
2
V míse vyšlehejte žloutky s cukrem do světlé pěny a pomalu do ní za stálého míchání přimíchejte svařenou teplou (ne horkou) smetanu. Vzniklý krém rozdělte do 4-6 zapékacích misek tak, aby nesahal až po okraj. Misky postavte na hlubší plech a kolem nich nalijte vařící vodu tak, aby její hladina sahala do poloviny výšky formiček. Vše vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte asi 30 minut, dokud krém není dokonale tuhý.
3
Krém ve formičkách nechte vychladnout na pokojovou teplotu a pak ho ještě vychlaďte v lednici. Než misky dáte do lednice, překryjte je potravinovou fólií.

RADA: Jak udělat crème brûlée i bez flambovací pistole

4
Na povrch každého krému ve formičce nasypte lžičku třtinového cukru a flambovací pistolí opalte, aby cukr zkaramelizoval a vznikla křehká krusta. Ihned podávejte. Pokud nemáte flambovací pistoli, krém rychle zapečte v troubě pod rozpáleným grilem nebo na cukr přiložte dobře rozpálenou kovovou lžíci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Crème brûlée s bobkovým listem

Crème brûlée s bobkovým listem

Kaštanové crème brûlée

Kaštanové crème brûlée

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Svačina Pečení Chlazení Šlehání Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Smetana ke šlehání Třtinový cukr Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Kořeněná dýně - pečená nebo grilovaná

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Krkovička pečená na medu a hořčicí

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

76
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
58
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Máslové řízky
Máslové řízky
26
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Móda z filmového koberce bez chybičky: Kdo oblékl nejtěžší model a kdo předvedl hříšný dekolt?

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

Zemřel skladatel Mark Snow: Proslavila ho Akta X

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Cream cheese s třešněmi
Cream cheese s třešněmi
Créme á la Ritz
Créme á la Ritz
Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée s bobkovým listem
Crème brûlée s bobkovým listem
Crêpes Suzette
Crêpes Suzette
  • Recepty.cz
  • Crème brûlée
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact