• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Crème brûlée s bobkovým listem
Napište svůj komentář k receptu

Crème brûlée s bobkovým listem

autor: MartinaH123
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 360 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Crème brûlée s bobkovým listem
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 500
      ml mléko plnotučné
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      ks bobkový list čerstvý
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 8
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve přivedeme mléko se smetanou k varu. Jakmile se začnou vařit, sundáme hrnec z plotny a vložíme bobkové listy, rozpůlený a vyškrabaný vanilkový lusk včetně vyškrabaných semínek, promícháme a necháme 45 minut odstát. Cca půl hodiny poté, co jsme nechali mléko se smetanou odstávat, zapneme troubu na 160° C.
2
V míse vyšleháme 5 žloutků, 3 celá vejce, 175 g cukru a špetku soli do zhoustnutí. Z mléka se smetanou vyjmeme bobkové listy a vanilkový lusk a přidáme do mísy k vaječné směsi, promícháme. Směs přes jemné sítko nalijeme do zapékacích mističek (objem cca 180 ml). Mističky postavíme do zapékací nádoby nebo pekáče, zalijeme horkou vodou cca do poloviny výšky mističek a vložíme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Krém by se měl po upečení ve středu ještě trochu třást.
3
Po upečení vyndáme mističky z trouby, necháme vychladnout a vložíme do lednice ideálně na 2 hodiny, aby krém řádně ztuhnul. Před podáváním posypeme krém cukrem (cca 2 mm vrstva) a vytvoříme pomocí flambovací pistole krustu. Pokud nemáte flambovací pistoli, vložte misky na chvilku pod rozpálený gril v troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Crème brûlée

Crème brûlée

Kaštanové crème brûlée

Kaštanové crème brûlée

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Pečení Vaření Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr krupice Mléko plnotučné Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Karbanátky z tofu

Karbanátky z tofu

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Mrkvová pomazánka na chlebíčky

Caprese

Caprese

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát…
16
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
16
Játrová nádivka na pekáč
Játrová nádivka na pekáč

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

Lenka Filipová stále v nemocnici: První slova dcery Lenny

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Další doporučené recepty:

Crème Brûlée
Crème Brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crème brûlée
Crêpes Suzette
Crêpes Suzette
Crepes suzette - palačinky po francouzsku
Crepes suzette - palačinky po…
Croissanty s čokoládou
Croissanty s čokoládou
  • Recepty.cz
  • Crème brûlée s bobkovým listem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact